(KAI) Η ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ

(KAI) Η ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ ΣΗΚΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΤΙΕΡΑ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Γι' αυτό μου αρέσει η Ελληνοφρένεια. Όχι μόνο επειδή είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές στα FM (καθημερινά 1 με 2 στον ΣΚΑΪ 100,3 - περιττή πληροφορία ετούτη εδώ για την ώρα μετάδοσης της εκπομπής, το γνωρίζω). Αλλά και γιατί, διαθέτοντας πολιτική και κοινωνική ευαισθησία, περνάει πράγματα που δεν θα ακούγονταν ποτέ στη συγκεκριμένη συχνότητα.

18 Μαρτίου 2010Γι' αυτό μου αρέσει η Ελληνοφρένεια. Όχι μόνο επειδή είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες εκπομπές στα FM (καθημερινά 1 με 2 στον ΣΚΑΪ 100,3 - περιττή πληροφορία ετούτη εδώ για την ώρα μετάδοσης της εκπομπής, το γνωρίζω). Moυ αρέσει και γιατί, διαθέτοντας πολιτική και κοινωνική ευαισθησία, περνάει πράγματα που δεν θα ακούγονταν ποτέ στη συγκεκριμένη συχνότητα.

Χθες λοιπόν, ο Θύμιος Καλαμούκης αφιέρωσε ένα ολόκληρο δεκάλεπτο στο θέμα του καθηγητή κολύμβησης, του Μάριου, του μοναδικού από τους πέντε συλληφθέντες που προφυλακίσθηκε, κατηγορούμενος για επεισόδια στα συλλαλητήρια της προηγούμενης Πέμπτης. Όπως υποστηρίζουν δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, ο Μάριος ήταν αμέτοχος και, ως, μοναδικό επιβαρυντικό στοιχείο για την καταδίκη του, στάθηκαν τα... ράστα μαλλιά του.

Η Ελληνοφρένεια λοιπόν, μία εκπομπή με υψηλή ακροαματικότητα, το έκανε μέγα θέμα.
Όχι πως ο ΣΚΑΪ δεν διαθέτει και αυτός ευαισθησίες, απλώς, είναι άλλου είδους. Κινούνται προς μία διαφορετική κατεύθυνση.


Χαίρομαι λοιπόν όταν παιδιά με μία αριστερή οπτική και με μοναδικό όπλο την καλή τους δουλειά που βρίσκει ανταπόκριση στο κοινό, πιάνουν πόστα σε μεγάλα... μαγαζιά. Και αυτό, γιατί έτσι μπορούν να προβάλλουν πράγματα και καταστάσεις που σε άλλη περίπτωση ποτέ δεν θα έφταναν στο ευρύ κοινό. Δεν θα έφταναν εννοώ δοσμένα με τέτοιο τρόπο, ειδωμένα δηλαδή από μία αντίστοιχη -θετική- σκοπιά. Το ίδιο πράττει τακτικά και ο Λάκης Λαζόπουλος στο Αλ Τσαντίρι.

Και χαίρομαι, επίσης, γιατί ακόμα και όταν τα λεγόμενα των παιδιών δεν αρέσουν στους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ που φιλοξενούν τις εκπομπές, δεν μπορούν να κάνουν τίποτα (οι ιδιοκτήτες). Δεν μπορούν να εκφράσουν αντίρρηση διότι στη δική τους ζυγαριά, μία ζυγαριά μεταξύ ιδεολογίας και χρήματος, υπερισχύει πάντοτε το δεύτερο. Οι ακροαματικότητες και οι θεαματικότητες είναι πιο σημαντικές από την όποια ιδεολογία. Άσε που σε κάποιο σημείο μπορεί και να τους βολεύει γιατί αποκτούν έτσι, ένα πολύ καλό άλλοθι...

* Οι φωτογραφίες προέρχονται από την ΑΥΓΗ και το Indymedia.