GRACELAND

GRACELAND
Ακολουθήστε μας στο Google news

Καλορίζικο, κύριε Έλβις…

19 Μαρτίου 1957, ο Elvis Presley αγοράζει την Graceland

19 Μαρτίου 2010Καλορίζικο, κύριε Έλβις…

19 Μαρτίου 1957, ο Elvis Presley αγοράζει την Graceland

Need to know

@ Η Γκρέϊσλαντ βρίσκεται στον αριθμό 3764 της λεωφόρου Έλβις Πρίσλεϊ, πάνω σε ένα λόφο του προαστίου Whitehaven του Μέμφις, 8 μίλια μακριά από το κέντρο της πόλης. Η κατοικία χτίστηκε αρχικά κατά τον αμερικανικό εμφύλιο πόλεμο (1861-1865) από τον εκδότη S.E. Toof, ενώ τη μορφή που έχει σήμερα την πήρε το 1939 από τους τότε ιδιοκτήτες της Dr. Thomas και Ruth Moore. Από την κόρη του ζεύγους, Ruth Marie, πωλήθηκε αργότερα στον Έλβις Πρίσλεϊ το 1957 προς $102,500, ενώ σήμερα κατοικεί σε αυτήν η Lisa Marie Presley.

@ Ο Πρίσλεϊ και οι γονείς του έμειναν στην Γκρέϊσλαντ από το 1957 έως και το τέλος της ζωής τους, μαζί και με τη γιαγιά του Έλβις, Minnie Mae, η οποία ξεπέρασε τους απογόνους της και έφυγε από τη ζωή στις 8 Μαΐου 1980. Στην Γκρέϊσλαντ βρίσκονται θαμμένοι οι σωροί του Έλβις, της μητέρας του Γκλάντις, καθώς και της Minnie Mae.

@ Το άνοιγμα της Γκρέισλαντ στο κοινό το 1982 και η άγρια εμπορευματοποίηση της εικόνας του, πυροδότησαν το φαινόμενο της υστερικής λατρείας στο πρόσωπό του και, παρ΄ όλο που θα φαινόταν τολμηρό να συγκρίνουμε την Γκρέισλαντ με θρησκευτικούς ναούς όπως ο καθεδρικός του Αγίου Πέτρου στη Ρώμη, το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη ιδιωτική κατοικία στις ΗΠΑ με τις περισσότερες επισκέψεις μετά τον Λευκό Οίκο. Υπολογίζεται ότι δέχεται 600.000 επισκέπτες ετησίως και μόνο τη βδομάδα της επετείου του θανάτου του, την αποκαλούμενη Εβδομάδα του Έλβις, που περιλαμβάνει κάθε είδους δραστηριότητες γύρω από αυτόν, τουλάχιστον 40.000 άτομα αναμένεται να περάσουν από το Μέμφις, εκείνες τις μέρες του Αυγούστου.

@ Όσοι πιστεύουν στον βασιλιά του ροκ εν ρολ, θα πάνε σίγουρα ένα ταξίδι στο Μέμφις. Μπροστά από το μνήμα του «βασιλιά», στον Κήπο των Διαλογισμών, άνθρωποι κλαίνε, τηρούν κατανυκτική σιγή, αποθέτουν λούτρινα αρκουδάκια ή βγάζουν φωτογραφίες σαν να βρίσκονταν στις Πυραμίδες της Αιγύπτου. Γιατί εδώ, ο Έλβις ζει…

Περισσότερα εδώ
elvis.com/graceland
wikipedia.org/wiki/Graceland
musicorb.com