ΕΝΑΣ (L)ΑΤΕRNATIVE ΚΟΣΜΟΣ MEΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ

ΕΝΑΣ (L)ΑΤΕRNATIVE ΚΟΣΜΟΣ MEΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥΣ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τον Boy και τον Felizol είχαν καλεσμένους το βράδυ της Τετάρτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3 τα δύο παιδιά των Laternative, ο Σταύρος Διοσκουρίδης και ο Παναγιώτης Μένεγος.

29 Μαρτίου 2010Τον Boy και τον Felizol είχαν καλεσμένους το βράδυ της Τετάρτης στο στούντιο του ΣΚΑΪ 100,3 τα παιδιά των Laternative, ο Σταύρος Διοσκουρίδης και ο Παναγιώτης Μένεγος.

 Και έπαιξαν live μάλιστα οι δύο μουσικοί, παρουσιάζοντας σε real time στους ακροατές του σταθμού τη μουσική και τα τραγούδια τους. Αυτό ακριβώς σημαίνει alive ραδιόφωνο και με μία επιπλέον παράμετρο, δε, απείρως  πιο σημαντική κατά τη γνώμη μου: Είχαμε μία τρόπον τινά alternative «εισβολή» σε έναν ραδιοσταθμό του… κατεστημένου. Έστω και αν αυτός ο Ρ/Σ, ο ΣΚΑΪ, είναι από εκείνους που δεν παίζει «άσχετες» (επιεικής ο όρος) μουσικές.

Μου αρέσει λοιπόν όταν πιάνουν τα πόστα τα «δικά μας» παιδιά - όχι εκείνα που ψηφίζουν Νέα Δημοκρατία, μην μπερδευτείτε. Τα παιδιά εννοώ που γυρίζουν στην πόλη, ακούνε καλές μουσικές, βλέπουν ωραίες ταινίες (μόνο από διάβασμα δεν ξέρω πως πάνε βέβαια) και τα οποία έχουν μία διαφορετική, πιο εναλλακτική, θεώρηση των πραγμάτων. Και σε αυτό ο ΣΚΑΪ 100,3 αποδεικνύεται αρκούντως έξυπνος, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του μία εκπομπή διαφορετική από το γενικότερο προφίλ του.

Τους μόνους που συμπονώ  είναι οι ακροατές του Κωνσταντίνου Λαβίθη (του μεταμεσονύκτιου προγράμματος αμέσως μετά). Ούτε θέλω να σκεφτώ τι φρίκη θα έτρωγαν την ώρα που θα περίμεναν να ακούσουν την αγαπημένη τους εκπομπή και θα έπεσαν πάνω στους ακραίους ήχους των Boy και Felizol. Δεν πειράζει όμως, καλό θα τους έκανε. Και ας μην το καταλαβαίνουν…    

* Μην ξεχάσω και τον Pitsiriko - ειρήσθω εν παρόδω να πούμε πως σταματάει τις εκπομπές του στους 100,3 αυτήν ακριβώς την εβδομάδα - η αναπλήρωση θα γίνει από το υπάρχουν δυναμικό του σταθμού. Και αυτός έφερνε πολλά καλά ονόματα της εγχώριας μουσικής σκηνής στο στούντιο του ΣΚΑΙ 100,3 για κουβέντα και live. Με την αρωγή, φυσικά, του M.Hulot γινότανε η επιλογή συνήθως. Εκπομπές που, επίσης, άξιζαν.