RICHARD GALLIANO and his sextet

RICHARD GALLIANO and his sextet
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

29 Μαρτίου 2010RICHARD GALLIANO and his sextet
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2010

Ένα μαγευτικό μουσικό οδοιπορικό στον κόσμο του Τάγκο, της Κλασικής Μουσικής και της Τζαζ.

Ο Ρίτσαρντ Γκαλιάνο, θεωρείται ο σημαντικότερος εν ζωή ακορντεονίστας και μπαντονεονίστας και ταυτόχρονα ένας από τους σπουδαιότερους σολίστες της παγκόσμιας jazz σκηνής.
Η κριτική αλλά και το διεθνές κοινό τον έχει χαρακτηρίσει ως τον άμεσο επίγονο του μεγάλου Astor Piazzolla και επάξιο συνεχιστή αυτής της παράδοσης.  Ο Piazzolla άλλωστε ήταν αυτός που βοήθησε τον Galliano να βρει και να ταυτοποιήσει τη δική του ιδιαίτερη ερμηνευτική φυσιογνωμία, προτρέποντας τον να εγκαταλείψει τα «αμερικάνικα πρότυπα» και να ιχνηλατήσει μουσικά στις ευρωπαϊκές του ρίζες: Να προάγει το «New Musette», όπως χρόνια πριν ο ίδιος είχε εφεύρει το «Nuevo Tango»!
Είναι λοιπόν απόλυτα φυσικό και αναμενόμενο, ένα αφιέρωμα του Galliano στον θρυλικό Αργεντίνο Μαέστρο, που υπήρξε μέντορας αλλά και επιστήθιος φίλος του σε όλη τη ζωή του.
Αυτό που ίσως θεωρείται ανατρεπτικό και ρηξικέλευθο, για όσους τουλάχιστον δεν γνωρίζουν την παιδεία αλλά και τη μουσική τόλμη του Galliano, είναι το ταυτόχρονο αφιέρωμα σ’ έναν από τους μεγάλους κλασικούς, στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Έναν συνθέτη που ο ίδιος ο Γκαλιάνο αλλά και ο αείμνηστος Πιατσόλα, θεωρούσαν πάντα ως τον «τζαζίστα της κλασικής μουσικής»
Με σύνθημα λοιπόν «μουσική έκφραση σημαίνει ελευθερία και αυτό σημαίνει τζαζ» ο βιρτουόζος ακορντεονίστας ενώνει ένα παλιότερο και ένα πρόσφατο πρότζεκτ του, δομώντας την θεματική της φετινής παγκόσμιας περιοδείας του.
Galliano sexteto
Πρώτον, το «Piazzolla for ever» (Πιατσόλα για πάντα) που ηχογράφησε ο ίδιος το 2002 και χαρακτηρίστηκε από τη διεθνή κριτική ως το πιο πλούσιο και ουσιαστικό αφιέρωμα που έγινε ποτέ για τον μεγάλο αργεντίνο συνθέτη. Ένα προτζεκτ που παρουσιάστηκε ζωντανά σε 350 συναυλίες ανά τον κόσμο, στην Ευρώπη τη Βόρειο και Νότιο Αμερική, την Ασία αλλά και την Αφρική.
Δευτερον, το «Σουίτες του Μπαχ», που ηχογραφήθηκε μόλις το Σεπτέμβριο του 2009 και θα κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες, προϊόν μίας προσωπικής, μακρόχρονης και επίπονης ενασχόλησης του Γκαλιάνο με την μουσική του Μπαχ, καθώς και της επίμονης προτροπής τόσο του κοινού όσο και των κριτικών που από το 2006 και μετά είχαν την τύχη να παρακολουθήσουν από κοντά αυτό το γοητευτικό μουσικό τόλμημα.

Την ίδια τύχη που επιφυλάσσει ο μεγάλος ακορντεονίστας και στους Έλληνες φίλους του, τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2010 στην Αθήνα, στο Θέατρο Παλλάς. Συνοδευόμενος από το νέο sexteto του, που αποτελείται από κορυφαίους σολίστες μουσικούς, όπως οι Jean-Marc Phillips και Sebastien Surel στο βιολί, Jean-Marc Apap στη βιόλα, Raphael Pidoux στο τσέλο, Stephane Logerot στο μπάσο και Herve Sellin στο πιάνο.

Σε μια μαγική βραδιά μουσικών υπερβάσεων και εκρηκτικών τζαζ αυτοσχεδιασμών, που ενώνουν το λυρισμό ενός μεγάλου της κλασικής μουσικής, με το φλογερό πάθος του πρωτεργάτη του Nuevo Tango! Με γέφυρες, φυσικά, τις γνωστότερες συνθέσεις του ίδιου του Ρίτσαρντ Γκαλιάνο, ερμηνευμένες με τον απαράμιλλο δεξιοτεχνικό τρόπο του ίδιου!

Προπώληση εισιτηρίων
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, τηλ. 210 3213 100
Με πιστωτική κάρτα, τηλ. 210 81 081 81
On line αγορά: www.ellthea.gr
Στη Fnac, στο Public  και στην Τράπεζα Πειραιώς
(με μετρητά στα μηχανήματα easypay)

Πληροφορίες: 210 7258510