Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #1

Ραδιοφωνική ανασκόπηση 2020 #1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς, στη ραδιοφωνική αγορά, όπως τα κατέγραψε το e-tetRadio.

28 Δεκεμβρίου 2020

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

- Σταμάτησε το ενημερωτικό του πρόγραμμα ο Alpha 96.5 της Θεσσαλονίκης, παίζοντας μόνο μουσική.

- Επέστρεψαν οι ζωντανές Σαββατοκυριακάτικες εκπομπές στον Pepper 96.6.

- Στο δυναμικό του Love 97.5 εντάχθηκε εκ νέου, με δική του εκπομπή, ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος.

- Εκτός Sport24 103.3 για λίγες μόνο μέρες ο Γιώργος Συρίγος, που έκανε καθημερινή εκπομπή στον ραδιοσταθμό.

- Αλλαγές στη ροή και την διοικητική πυραμίδα του Galaxy 92, με νέο πρόγραμμα και την αποχώρηση των περισσότερων μετόχων από το ΔΣ του.

- Νέα επεισόδια εγκρίθηκαν για τις εκπομπές «Που πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια;» και «Αυτόματος Τηλεφωνητής» του Μενέλαου Καραμαγγιώλη στο Τρίτο Πρόγραμμα.

- «Αίτηση θεραπείας» στο ΕΣΡ από τον σύνδικο πτώχευσης του VFM 88.3, για να επιστραφεί στον ραδιοσταθμό η άδειά του.

- Στο δυναμικό του Αθήνα 9.84 ο Οδυσσέας Ιωάννου, αναλαμβάνοντας το Σαββατοκυριακάτικο δίωρο του αείμνηστου Μάνου Ελευθερίου.

- Καταγγελία για μείωση του τοπικού προγράμματος και θέσεων εργασίας στην ΕΡΑ Πάτρας, από τον πρώην προϊστάμενο του ραδιοσταθμού, Ιωάννη Παντελόπουλο.

- Εκτός Galaxy 92 ο Πάνος Λάκατζης, με αιχμές κατά στελεχών του ιστορικού ραδιοσταθμού.

- Επέστρεψε στον Sport24 103.3 ο Κώστας Γκόντζος, με νέα εκπομπή στη ζώνη του Σαββατοκύριακου.

- Ανακατατάξεις στο πρόγραμμα του Real 97.8, με την προσθήκη νέας πρωινής εκπομπής με τους Γιώργο Χουδαλάκη, Ιωσήφ Καλαμαράκη και Στεφανία Κασσίμη, και αλλαγές στη βραδινή και τη νυχτερινή του ζώνη.

- Νέα εκπομπή με «παραγγελιές» ακροατών στον Legend 88.6, με τον Νάσο Κοντοπάνο.

- Με καθημερινή εκπομπή στη μεσημεριανή ζώνη των Παραπολιτικών 90.1 ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

- Στις μετρήσεις ακροαματικότητας της MRB και της Global Link, ανακοίνωσε ότι μπαίνει ο Θέμα 104.6.

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

- Πανελλήνια διάκριση για το Λυχνάρι 91.7 της Ρόδου, καθώς τα βραβεία «Οικόπολις» το βράβευσαν ως το πιο περιβαλλοντικά ευαίσθητο ραδιόφωνο της χώρας.

- Νέο λογότυπο για τον Αθήνα 9.84, το οποίο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση, ενώ παράλληλα αποφασίστηκε η ενίσχυση του μουσικού προγράμματος του δημοτικού ραδιοσταθμού.

- 4 νέες εκπομπές στο καθημερινό και το Σαββατοκυριακάτικο πρόγραμμα του Best 92.6.

- Σε δίκη για την λειτουργία της ERTopen χωρίς άδεια στα FM, παραπέμφθηκε ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτης Καλφαγιάννης.

- Αντιδράσεις ακροατών στη Νέα Ζηλανδία για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο του δημόσιου ραδιοσταθμού RNZ Concert, με κλασσική μουσική.

- «Λουκέτο» στον Arena 89.4 μετά από 7 χρόνια λειτουργίας, έβαλε ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Παπαϊωάννου, υποστηρίζοντας σε ανακοίνωση ότι για αυτή την κίνηση ευθύνεται το «τοξικό αθλητικό τοπίο» που «βολεύει μόνο αυτούς που κερδίζουν από αυτό».

- Νέος κύκλος εκπομπών για το «Diesi In Concert» του Δίεση 101.3, με πρώτη καλεσμένη την Μαρία Παπαγεωργίου.

- Επανήλθε στα FM το «Ροκ Κλαμπ» (πρώην «Ποπ Κλαμπ»), η παλιά εκπομπή του Γιάννη Πετρίδη, για όλες τις Παρασκευές του 2020, στο Πρώτο Πρόγραμμα.

ΜΑΡΤΙΟΣ

- Παραιτήθηκε από τον Αθήνα 9.84 η Νόνη Καραγιάννη, αναφέροντας ότι σύμφωνα με τη νέα διοίκηση του σταθμού η εκπομπή της «δεν ταίριαζε με τη νέα φυσιογνωμία του».

- Αλλαγές στην πρωινή ζώνη του Rock FM 96.9, με νέο δίδυμο τους Αλέξανδρο Βραχωρίτη και Τάσο Καρατζή, και την είσοδο της Αθηναϊδας Νέγκα.

- Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα όλων (σχεδόν) των ραδιοσταθμών λόγω του lockdown, με εκπομπές από τα σπίτια των παραγωγών, αλλαγές σε ώρες, ειδικά sessions και μουσικές ζώνες φτιαγμένες από τους ακροατές.

- Συμμαχία όλων των ραδιοφωνικών σταθμών της Ιταλίας για την εμψύχωση των ακροατών τους, που «χτυπήθηκαν» από τον κορωνοϊό, παίζοντας την ίδια μέρα και την ίδια ώρα τον εθνικό ύμνο της χώρας και τραγούδια-σύμβολά της.

- 6 νέα θεματικά web radios έθεσε σε λειτουργία ο Μελωδία 99.2, μέσα από το ανανεωμένο site του.

- Στον Red 96.3 ο Παναγιώτης Μιχαλαριάς (ex Δίεση 101.3), αναλαμβάνοντας την απογευματινή ζώνη του αντί του Γιάννη Γιακουμάκη, που μετακινήθηκε με τη σειρά του στην πρωινή ζώνη. Εκτός προγράμματος η Γιοβάννα Βλασσοπούλου.

- Διέκοψαν όλες τις εκπομπές τους ο Sport24 103.3 και ο Legend 88.6, απολύοντας μεγάλο μέρος του προσωπικού τους. Για τον αθλητικό της ραδιοσταθμό η 24 Media ανακοίνωσε ότι σταματά οριστικά ως εγχείρημα και αλλάζει η χρήση της συχνότητας. Αντιδράσεις από τα σωματεία δημοσιογράφων.