Αντίο ΜALCOLM MCLAREN

Αντίο ΜALCOLM MCLAREN
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Malcolm McLaren, πρώην μάνατζερ των Sex Pistols, έφυγε από τη ζωή σήμερα 8 Απριλίου, σε ηλικία 64 ετών, από καρκίνο.

08 Απριλίου 2010Αντίο, Malcolm
 
Ο Malcolm McLaren, πρώην μάνατζερ των Sex Pistols, έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη 8 Απριλίου, σε ηλικία 64 ετών, από καρκίνο.
 
Something to remember…
 
@ Ήταν μια θρυλική φυσιογνωμία της μουσικής, της επικοινωνίας και της μόδας. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως επιχειρηματίας στο χώρο της μόδας, έχοντας ανοίξει κατάστημα με εκκεντρικά ρούχα στο κέντρο του Λονδίνου, στις αρχές της δεκαετίας του '70.
Ασχολήθηκε, επίσης, με το θέατρο και τη λογοτεχνία, ενώ έχει κυκλοφορήσει και αρκετές προσωπικές δουλειές, ανακατεύοντας punk, new wave, hip hop και rock με ένα αρκετά θεατρικό, συχνά, ύφος.
 
@ Γεννημένος στο βόρειο Λονδίνο, ο McLaren αφού παρακολούθησε και εγκατέλειψε τις σπουδές του σε διάφορα κολέγια, το 1971 άνοιξε το δικό του κατάστημα ρούχων με τη Vivienne Westwood. Ωστόσο, ξεχώρισε ως ο μάνατζερ του θρυλικού πανκ συγκροτήματος.
 
@ Ξεχώρισε όταν το Μάιο του 1977 το συγκρότημα κυκλοφόρησε το God Save the Queen την εβδομάδα της Αργυρής Επετείου της Βασίλισσας Ελισάβετ. Ο McLaren διοργάνωσε μία βόλτα με καράβι στον Τάμεση ώστε να το τραγουδήσουν οι Sex Pistols έξω από τη Βουλή. Η αστυνομία προσπάθησε να τους σταματήσει και συνέλαβε τον McLaren, ωστόσο ο στόχος επετεύχθη. Το κίνημα που σοκάρει, αιφνιδιάζει και αμφισβητεί, εξαπλώνεται σαν άναρθρη κραυγή, σαρώνοντας στο πέρασμά του τα πάντα, προετοιμάζοντας το Νησί για το σοκ του «Never mind the Bollocks». Και έτσι, ο McLaren έγινε διάσημος.
 
@ Ο εκπρόσωπός του Les Molloy είπε στον Independent ότι: «Έπασχε από καρκίνο για αρκετό καιρό. Το τελευταίο διάστημα ήταν πολύ καλά αλλά στη συνέχεια η κατάστασή του επιδεινώθηκε. Πέθανε το πρωί στη Νέα Υόρκη».
 
@ Ο Malcolm ήταν ένας από τους καλύτερους στο χώρο του διεθνούς μάνατζμεντ και του μάρκετινγκ και θεωρείται ο αρχιτέκτονας της punk ιδεολογίας. Όποιους και να έπιανε στα χέρια του, η ιστορία της punk θα είχε γραφτεί με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Καλά. Ξέρω. Υπερβολική η δήλωσή μου αυτή. Όπως, άλλωστε, έτσι ήταν και η ζωή του...
Ο ίδιος, είχε δηλώσει: «Είχαμε δημιουργήσει τους δικούς μας κώδικες για τη ζωή, τους δικούς μας νόμους, τη δική μας ταυτότητα. Με άλλα λόγια είχαμε δημιουργήσει την υποδομή για μια εναλλακτική κοινωνία». Πραγματικά, δεν γνωρίζω κάποιον άλλο στη δική μου ζωή, που να έχει καταφέρει κάτι, έστω ελάχιστο, σε σχέση με αυτά."

«Ο Sid έζησε τη ζωή του σαν να έδινε μια παράσταση με στυλ», είχε πει μετά το θάνατό του ο McLaren. Τώρα, αυτό λέμε εμείς για εκείνον...
 
Πηγές
ΑΠΕ
Wikipedia.org
Λεύκωμα: «Punk-Η ιστορία του» (εκδόσεις Μεταίχμιο-
μετάφραση Πάνος Τομαράς)

tydky.org