ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Είναι αλήθεια πως δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην αρχή γιατί νόμιζα πως το θέμα είχε να κάνει με την τηλεοπτική Ελληνοφρένεια. Ωστόσο, μετά, ενημερώθηκα, πως αφορά και τη ραδιοφωνική εκπομπή.

11 Απριλίου 2010Είναι αλήθεια πως δεν έδωσα μεγάλη σημασία στην αρχή γιατί νόμιζα πως το θέμα είχε να κάνει με την τηλεοπτική Ελληνοφρένεια. Ωστόσο, μετά, ενημερώθηκα, πως αφορά και τη ραδιοφωνική εκπομπή. Σε πλήρη ρήξη λοιπόν ήρθε η ομάδα της Ελληνοφρένειας με τη διοίκηση του «Σκάι». Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών μεταξύ του κ.Παναγόπουλου και των συντελεστών της εκπομπής δεν επήλθε συμφωνία για ανανέωση του συμβολαίου. Τα παιδιά της Ελληνοφρένειας ζήτησαν αύξηση του μηνιαίου μπάτζετ της εκπομπής, ένα ποσό γύρω στις 6 χιλιάδες ευρώ, πράγμα που τους αρνήθηκαν από τη διοίκηση του σταθμού.

Περίοδος κρίσης θα μου πείτε, σωστά, αλλά μία αύξηση 6 χιλιάδων για μία ομάδα 10 ανθρώπων που ετοιμάζει μία τηλεοπτική και μία ραδιοφωνική εκπομπή δεν νομίζω πως είναι καμία υπερβολική απαίτηση. Με το ποσό, δε, να μην προορίζεται μόνο για αύξηση των αποδοχών των ατόμων της εκπομπής αλλά και για τη βελτίωση του τεχνικού εξοπλισμού της.

Πρέπει να σημειώσουμε ωστόσο πως ο κ.Παναγόπουλος δέχτηκε να ισχύσει αυτή η αύξηση (και να δοθεί αναδρομικά) αρκεί η εκπομπή να μεγαλώσει τα ποσοστά θεαματικότητάς της. Προσωπικά, για να είμαι ειλικρινής, δεν μου φαίνεται κακή η συγκεκριμένη αντιπρόταση. Μην ξεχνάμε πως μιλάμε και για τη διοίκηση ενός σταθμού που, εκ των πραγμάτων, βλέπει τα πράγματα από τη δική της μεριά. Η Ελληνοφρένεια όμως δεν την αποδέχτηκε.

Τέλος πάντων, η άρνηση εκ μέρους του σταθμού ήταν δεδομένη, η πρόταση για καινούργιο διετές συμβόλαιο έπεσε στο κενό οπότε και οι εκπομπές συνεχίζουν ως έχουν μέχρι και το τέλος του υπάρχοντος συμβολαίου που φτάνει, νομίζω, Ιούνιο του επόμενου χρόνου. Το «συνεχίζουν ως έχουν» βέβαια μην το παίρνετε και τοις μετρητοίς μια και σύμφωνα με πληροφορίες μου οι συντελεστές της εκπομπής είναι σφόδρα δυσαρεστημένοι με τον «Σκάι» - για να μην πω κι εξοργισμένοι. Χώρια το γεγονός πως έχουν χάσει εντελώς το κέφι τους.

Πάντως, είναι πράγματι απορίας άξιον πως ένας ραδιοσταθμός αφήνει να του φύγει μία από τις καλύτερες ραδιοφωνικές εκπομπές. Επειδή έχω την αίσθηση πως οι λόγοι δεν είναι (αμιγώς) οικονομικοί, υποθέτω πως μπορεί να είναι και πολιτικής φύσεως. Ωραίο άλλοθι να διαθέτεις μία Ελληνοφρένεια στο πρόγραμμά σου, αλλά όλα έχουν και τα όριά τους. 

•    Υπεύθυνοι για τη ραδιοφωνική Ελληνοφρένεια είναι οι Θύμιος Καλαμούκης και Αποστόλης Μπαρμπαγιάννης. Οι υπόλοιποι της ομάδας ασχολούνται αποκλειστικά με την τηλεοπτική εκπομπή.

•    Στο team ανήκει και ο Μάνος Βουλαρίνος που, από Δευτέρα, ξεκινάει εκπομπές  στον Σκάι 100,3 καθημερινά 12 με 12 και μισή (στη θέση του Pitsirikou).

•    Γνωρίζω πως κατά καιρούς οι συντελεστές της ραδιοφωνικής Ελληνοφρένειας δέχονταν πολλές προτάσεις για συνεργασία. Από τον «Real 97,8» μέχρι τον «NOVA Σπορ 94,6». Αλλά και από άλλους. Νομίζω πως και τώρα κάτι αντίστοιχο θα συμβεί. Ήδη, καθώς  γνωρίζω, μέχρι και διευθυντές μουσικών ραδιοσταθμών μπήκαν σε σκέψεις…

•    Στην προ μηνών  επίσκεψή μου στον «Σκάι 100,3» πέρασα και από το γραφείο της Ελληνοφρένειας. Τους βρήκα να τρώνε όλοι μαζί, πίτσες και μακαρονάδες πίνοντας μπύρες. Τους ζήλεψα (όχι, δεν εννοώ πως πείναγα, μην μπερδευτείτε). Καιρό είχα να δω τόσο δεμένη ομάδα