H ζωή του Γιάννη Πετρίδη μέσα σε μία ώρα

H ζωή του Γιάννη Πετρίδη μέσα σε μία ώρα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το «Μονόγραμμα» που θα δούμε στην ΕΡΤ είναι στην ουσία η τηλεοπτική αυτοβιογραφία του καλύτερου Ελληνα ραδιοφωνικού παραγωγού.

14 Ιανουαρίου 2021

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Γιατί ο Γιάννης Πετρίδης, όπως σωστά λέει και το «Μονόγραμμα» στην παρουσίασή του, «είναι η ίδια η ιστορία της μουσικής στη χώρα μας». Στο «Μονόγραμμα», την περίφημη αυτή εκπομπή του αειθαλούς Γιώργου Σγουράκη, οι καλεσμένοι αυτοπαρουσιάζονται, ξετυλίγουν οι ίδιοι το νήμα της ζωής τους. Και ο Γιάννης Πετρίδης έχει μία συναρπαστική μουσική διαδρομή να μας δείξει.

Ισως πρέπει να κάτσω να σας πω και για το 15νθήμερο μουσικό ταξίδι που κάναμε πρόπερσι με τον Γιάννη στην Αμερική, με αυτοκίνητο, από το Νάσβιλ (κάντρι) στο Μέμφις (σόουλ) και από την Αλαμπάμα (μπλουζ) στη Νέα Ορλεάνη (τζαζ).

Στο «Μονόγραμμα» μαθαίνουμε διάφορα, γνωστά και άγνωστα, για τον Πετρίδη:
* Η στρατιωτική θητεία του στα τέλη της δεκαετίας του ’60 στη Λάρισα συνέπεσε και με την έναρξη της ενασχόλησής του με τη μουσική στο ραδιόφωνο, ενασχόληση που κρατάει μια ζωή.
* Η θρυλική εκπομπή του ονομάστηκε «Pop Club» κι αργότερα «από τις 4 στις 5», μια εκπομπή που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα και εν πολλοίς διαμόρφωσε το μουσικό αισθητήριο του ελληνικού κοινού.
* Το 1978 αποφάσισε μαζί με τον Κώστα Ζουγρή να εκδώσει το ΠΟΠ & ΡΟΚ.
* Ήταν ο dj και όχι μόνο, στο ιστορικό πάρτι του Λουκιανού Κηλαηδόνη, στη Βουλιαγμένη.
* Διετέλεσε διευθυντής της Virgin για 22 περίπου χρόνια.
* Είναι κάτοχος μίας από τις μεγαλύτερες ιδιωτικές μουσικές συλλογές στον κόσμο.

Και πολλά ακόμα. Δεν θα τη χάσουμε την εκπομπή.

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου - ΕΡΤ2 - ώρα: 20:00. Λογικά μετά θα ανέβει και στο ERTFLIX.