Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης κάνει podcast (και την καλύτερη εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο) εδώ και δεκαετίες

Ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης κάνει podcast (και την καλύτερη εκπομπή στο ελληνικό ραδιόφωνο) εδώ και δεκαετίες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Σήμερα το πρωί με 2 βαθμούς θερμοκρασία πήγαμε με τον Μενέλαο μέχρι το Περιστέρι, στο στούντιο του Αντώνη.

17 Ιανουαρίου 2021

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Εκεί, ο Μενέλαος Καραμαγγιώλης έγραψε μαζί με τον Κωνσταντίνο ένα πολύ προσωπικό podcast για λογαριασμό του καινούργιου, σούπερ ντούπερ site που ξεκινάμε σε μερικές ημέρες, του 2020mag.gr.

Στη συζήτηση πάνω λοιπόν, μεταξύ μας, αποφανθήκαμε ότι ο Μενέλαος έφτιαξε τα πρώτα podcast στη χώρα μας όταν δεν είχε εφευρεθεί ο όρος, όταν δεν υπήρχε καν internet. Η μακρόβια εκπομπή του στο Τρίτο Πρόγραμμα, το «Που πάει η μουσική όταν δεν την ακούμε πια;», μία εκπομπή κέντημα, ένα αριστούργημα, είναι στην πραγματικότητα ένα podcast υψηλής ποιότητας. Το οποίο μπορείς να κατεβάσεις και να ακούσεις όποτε θέλεις και η αξία του είναι διαχρονική.

Νομίζω δεν πρέπει να υπάρχει άλλη εκπομπή σαν αυτή στο ελληνικό ραδιόφωνο. Κι επειδή έχω δει πως τη στήνει και πως τη γράφει, σημειώστε πως όλα είναι 100% προγραμματισμένα, με σενάριο και σκηνοθεσία, με ακρίβεια δευτερολέπτου. Τι θα πει, τι ώρα θα το πει, ανάμεσα σε ποιους στίχους θα το πει, τι τραγούδια θα βάλει και από πόση διάρκεια το καθένα. Μία ώρα, τόσο μεστή, που δεν σου επιτρέπει να χάσεις ούτε ένα δευτερόλεπτο.

Τον ακούμε κάθε Κυριακή, 6 με 7 το απόγευμα, στο Τρίτο Πρόγραμμα. Και σήμερα με μαεστρία πέρασε από την Αρλέτα στους Massive Attack.

Και ο Αρης Χατζηστεφάνου κάνει καταπληκτική δουλειά σε αυτόν τον τομέα, του ραδιοφωνικού ντοκιμαντέρ ως ένα είδος πολύ πρώιμου podcast, αλλά σε άλλο τομέα ενδιαφέροντος από τον Μενέλαο. Κορυφή και αυτός επίσης.