Η ΕΡΤ θα δείξει το «Agora II - Δεσμώτες» του Γιώργου Αυγερόπουλου

Η ΕΡΤ θα δείξει το «Agora II - Δεσμώτες» του Γιώργου Αυγερόπουλου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το τελευταίο ντοκιμαντέρ του δημοσιογράφου που αξίζει να παρακολουθήσετε.

20 Ιανουαρίου 2021

Ο προγραμματισμός είναι για την επόμενη Δευτέρα, το βράδυ, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Και παρουσιάζει την οικονομική, πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα στην Ελλάδα τα χρόνια από το 2015 μέχρι και την αλλαγή κυβέρνησης το 2019. Δηλαδή στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ντοκιμαντέρ βγήκε στους κινηματογράφους πέρυσι τον Φεβρουάριο αλλά κατευθείαν έπεσε πάνω στην πανδημία οπότε και συνέχισε την πορεία του διαδικτυακά. Το έβλεπες, το είδαμε κι εμείς δηλαδή, πληρώνοντας 5,5 ευρώ. Και το είδαν πολλοί, πάρα πολλοί, όπως μας είπε ο Γιώργος.

Η ΕΡΤ στην αρχή ήταν συμπαραγωγός στο φιλμ αλλά αποσύρθηκε με απόφαση της τωρινής διοίκησης των Ζούλα-Γαμπρίτσου και περιορίστηκε μόνο στην προβολή της από τη Δημόσια Τηλεόραση. Το είχαμε αποκαλύψει στο e-tetRadio αλλά τα Ellinika Hoaxes έσπευσαν να μας κατηγορήσουν για fake news (ενώ τα ίδια τα Hoaxes ήξεραν ποια είναι η αλήθεια και ήξεραν ότι αυτά τα ίδια ήταν που έγραφαν ψέμματα).

«Οπως γνωρίζετε, η ΕΡΤ ήταν συμπαραγωγός της ταινίας, μέχρι τη στιγμή που η νέα διοίκηση αποφάσισε να αποσυρθεί για τους δικούς της λόγους, κάτι που δεν ήταν σωστό κατά τη γνώμη μου. Είναι κρίμα που το λογότυπο του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα της Ελλάδας δεν βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα λογότυπα των αντίστοιχων δικτύων της Γερμανίας WDR και της Γαλλίας (ARTE)» είχε πει ο Γιώργος Αυγερόπουλος στην «Εφ.Συν.».

Δευτέρα βράδυ λοιπόν, θα στηθούμε μπροστά στην ΕΡΤ. Μην το χάσετε, αξίζει.