«Έφυγε» ο σπουδαίος παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Larry King

«Έφυγε» ο σπουδαίος παρουσιαστής και ραδιοφωνικός παραγωγός, Larry King
Ακολουθήστε μας στο Google news

Στα 87 του χρόνια.

23 Ιανουαρίου 2021

Από τις πρώτες μέρες του έτους και μέχρι σήμερα, οπότε και κατέληξε, ο Larry King νοσηλευόταν σε νοσοκομείο του Λος Άντζελες, έχοντας προσβληθεί από τον κορωνοϊό, ενώ αντιμετώπιζε και άλλα προβλήματα υγείας.

Ο γνωστός δημοσιογράφος ξεκίνησε την καριέρα του στα ΜΜΕ από το ραδιόφωνο, και συγκεκριμένα από έναν μικρό σταθμό στο Μαϊάμι τον Μάιο του 1957. Στην πρώτη του εκπομπή, μάλιστα, υιοθέτησε το ονοματεπώνυμο με το οποίο έγινε γνωστός, μετά από προτροπή του διευθυντή του ραδιοσταθμού, βγαίνοντας στον αέρα ως Larry King και όχι ως Larry Zeiger. Η πορεία του στα ερτζιανά διήρκησε 52,5 χρόνια, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009.

Η εκπομπή που τον έκανε ευρύτερα γνωστό τόσο στις ΗΠΑ όσο και στον υπόλοιπο κόσμο ήταν το «Larry King Live», ένα από τα δημοφιλέστερα τηλεοπτικά talk shows που παρουσίαζε από το 1985 έως το 2010 στο CNN. Με καλεσμένους κορυφαίες προσωπικότητες από όλους τους χώρους όπως ο Μπιλ Κλίντον, ο Τζορτζ Μπους, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Δαλάι Λάμα, η Όπρα Γουίνφρεϊ, ο Prince, η Λιζ Τέιλορ, η Αντζελίνα Τζολί, ο Πολ Νιούμαν και πολλοί άλλοι.