Επιτέλους να πληρώνονται οι καλλιτέχνες στις τηλεοπτικές, μουσικές, εκπομπές

Επιτέλους να πληρώνονται οι καλλιτέχνες στις τηλεοπτικές, μουσικές, εκπομπές
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Πολλές φορές, ολόκληρη η εκπομπή στήνεται γύρω από το όνομα του καλλιτέχνη. Ο λόγος ύπαρξης της εκπομπής είναι ο ίδιος ο καλλιτέχνης».

27 Ιανουαρίου 2021

Σωστά τα λέει η Γιώτα Νέγκα, Τα έχουμε πει κι εμείς από εδώ. Οπως αμείβονται ο παρουσιαστής, ο σκηνοθέτης, οι τεχνικοί και όλοι οι υπόλοιποι σε μία εκπομπή, έτσι πρέπει πλέον να αμείβονται και οι καλεσμένοι καλλιτέχνες, οι τραγουδιστές και οι μουσικοί.

Και συνεχίζει η Γιώτα Νέγκα σε συνέντευξή της στο GRTimes.gr: «Μπορεί κάποιοι τραγουδιστές να μη χρειάζονται αυτή τη συμβολική αμοιβή, αλλά για άλλους είναι ένα μεγάλο χέρι βοηθείας. Σκεφτείτε επίσης, τους νεότερους. Πόσο σημαντικό είναι να ξέρουν ότι θα εμφανιστούν στην τηλεόραση με αξιοπρέπεια και όχι από χομπισμό;»

Διευκρινίζει επίσης κάτι που γνωρίζουμε όλοι, πως «οι τηλεοπτικές μουσικές παραστάσεις που έχετε παρακολουθήσει τόσα χρόνια, είναι απλήρωτες.Ουσιαστικά, ζητάμε μία αμοιβή αξιοπρέπειας, μία αμοιβή συμβολική, ίδια για όλους. Δεν το θεωρούν υπερβολικό».

Μόνο η ΕΡΤ έχει βγάλει ως τώρα ένα μικρό κονδύλι για τις μουσικές εκπομπές, «το οποίο δε συμβαδίζει σε καμία περίπτωση με αυτό που ζητήσαμε. Είναι όμως μία αρχή, ώστε να καταλάβουν ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο».

Τόσα χρήματα έχουν βγάλει τα κανάλια (τόσα χρόνια) μέσα από τους καλλιτέχνες, κάποια στιγμή ας σταματήσει αυτό. Μέχρι και το YouTube πληρώνει. Και μην ακούσουμε το ανόητο επιχείρημα ότι οι καλλιτέχνες διαφημίζονται όταν πηγαίνουν στις συγκεκριμένες εκπομπές οπότε δεν χρειάζεται να πληρώνονται.