«Με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια»

«Με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προληπτικό εξώδικο στα κανάλια από τον Πέτρο Φιλιππίδη.

02 Φεβρουαρίου 2021

Ο γνωστός ηθοποιός καλεί μέσω των δικηγόρων του, τους τηλεοπτικούς σταθμούς, να μην αναφέρουν το όνομά του αν υπάρξουν καταγγελίες εναντίον του σε ΜΜΕ ή social media.

«Με λύπη παρατηρώ ότι τα τελευταία 24ωρα στήνονται ιδιότυπες τηλεδίκες» γράφει στο εξώδικό του. «Αρνούμαι να κατακρεουργηθώ σε τηλεοπτικά παράθυρα, όπου ο κάθε ομιλών θα εκφέρει μια άποψη χωρίς να είναι σε θέση να διασταυρώσει προηγουμένως την όποια αναφορά σε αρμόδια αρχή, με αποτέλεσμα τη σπίλωση του ονόματός μου και της προσωπικότητάς μου. Σέβομαι οποιονδήποτε επιθυμεί να καταγγείλει μια συμπεριφορά, αλλά η Πολιτεία έχει θεσπίσει μια συγκεκριμένη διαδικασία για κάθε καταγγελία, και σίγουρα αυτή δεν είναι μέσω τηλεοπτικών εκπομπών, ιστοσελίδων μέσων κοινωνικής δικτύωσης».
Και καταλήγει: «Ξέρετε ποιος είμαι τα τελευταία 35 χρόνια. Ας μην καταδικάσουμε συλλήβδην όλο το θέατρο. Παρακαλώ θερμώς να σεβαστείτε τη σύζυγό μου και το παιδί μας, καθώς με τηλεδικαστήρια δεν αποκαλύπτεται η αλήθεια, αλλά προοικονομείται υπαιτιότητα χωρίς νόμιμο έρεισμα».

Πολλά ονόματα συζητούνται έντονα τις τελευταίες ημέρες στα δημοσιογραφικά γραφεία, αλήθεια είναι. Χωρίς ωστόσο να υπάρχουν καταγγελίες εναντίον τους. Κι επειδή προφανώς και ο Πέτρος Φιλιππίδης βλέπει και ακούει τι γίνεται γύρω, έστειλε το συγκεκριμένο, πρωτοφανές, εξώδικο στους τηλεοπτικούς σταθμούς.