Να βγάλετε το σκασμό γιατί ξέρατε

Να βγάλετε το σκασμό γιατί ξέρατε
Ακολουθήστε μας στο Google news

Προς πολιτικές, πολιτιστικές συντάκτριες και λοιπές λέρες της Καλαμάτας που έλεγε κι ο αγαπημένος Σταυρος Τσιώλης.

09 Φεβρουαρίου 2021

Του Κυριάκου Αγγελάκου

Επειδή διαρρηγνύετε τα ιμάτια σας και ολολύζετε σαν τις κορυφαίες του χορου σκηνοθετημένες από τον Εθνικό σκηνοθέτη, να σας πω να βγάλετε το σκασμό γιατί ξέρατε. Ξερατε όπως ήξερε κι ολος ο χώρος του θέατρου το βίο και την πολιτεία του ανδρός. Ξερατε για το μαχαίρωμα από τον οργισμένο πατέρα, ξερατε για το νοσοκομείο που τον συνόδευσε ο συνάδελφος του και πρωθυπουργικός συμμαθητής, ξερατε για τις δεκάδες καταγγελίες και κάνατε τις κότες. Οπως ηξερε η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ, ήξερε και το Μαξίμου, ή όφειλε να ξέρει. Κι αν δεν ηξερε δε ρώταγε; Δεν μιλάγατε όμως γιατί ήταν επιλογή της Υπερκομψης που της έδωσε ο Ανέμελος τον Πολιτισμό να παίζει.

Και σταματήστε επιτέλους να φωνάζετε σαν να σας πνίγει το δίκιο του ηττημένου και του αδικημένου γιατί εσείς κυβερνάτε. Να πω μόνο ότι η σημαντική αποκάλυψη που οδήγησε στην παραίτηση Λιγνάδη, η συνέντευξη για την άγρια σεξουαλική κακοποίηση του Νίκου βγήκε σε ένα νέο δημοσιογραφικό site, το 2020mag.gr. Μην έχετε την παραμικρή αμφιβολία ότι κανένα κωλοπετσομένο και πετσολαδωμένο συστημικό μέσο θα έβγαζε αυτή τη συνέντευξη - καταγγελία.

Αυτός είναι ο δρόμος για μια ανεξάρτητη δημοσιογραφία και μια ουσιαστική Δημοκρατία. «Η δημοσιευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης» δεν είναι ένα ρητό γραμμένο στον τοίχο της αίθουσας τύπου της ΕΣΗΕΑ. Είναι μια στάση επαγγελματικής δημοσιογραφικής ζωής και το καθημερνό διακύβευμα όσων δημοσιογράφων σέβονται τον εαυτό τους και τις αρχές του επαγγέλματός τους.