«Καμπάνα» 150 χιλιάδων ευρώ στον ΣΚΑΪ για το «Big Brother»

«Καμπάνα» 150 χιλιάδων ευρώ στον ΣΚΑΪ για το «Big Brother»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Για όσα ειπώθηκαν περί βιασμού και απειλές από παίκτες.

18 Φεβρουαρίου 2021

Ακριβά θα στοιχίσει στο κανάλι του Νέου Φαλήρου, η προβολή του ριάλιτι εγκλεισμού, καθώς το ΕΣΡ αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμα στον ΣΚΑΪ που φτάνουν τις 150 χιλιάδες ευρώ. Συγκεκριμένα, οι ποινές αφορούν δύο περιστατικά που έλαβαν χώρα στο σπίτι του «Big Brother» και ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων.

Το πρώτο αφορά παίκτη που μίλησε για «βιασμό» και γενικά για προτροπή σε σεξουαλική βία έναντι γυναικών, σε απόσπασμα που μεταδόθηκε τον Σεπτέμβριο, με το κανάλι να τιμωρείται με 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τσακωμούς και ύβρεις μεταξύ παικτών και απειλή για χειροδικεία, που μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο. Για αυτό το συμβάν ο τηλεοπτικός σταθμός καλείται να καταβάλλει 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».

Το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο απέρριψε τους ισχυρισμούς του ΣΚΑΪ, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι η ανεξάρτητη αρχή δεν είναι αρμόδια να ελέγξει την πρώτη περίπτωση (περί «βιασμού») γιατί μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά, ότι το ΕΣΡ κρίνει αμερόληπτα το κανάλι, ότι οι ύβρεις που ακούστηκαν (στη δεύτερη περίπτωση) ήταν ολιγόλεπτες και μεμονωμένες, και πως οι παρουσιαστές του ΣΚΑΪ που τις αναπαρήγαγαν ήταν επικριτικοί απέναντι σε αυτές.