O ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ e-tetRadio: Η κοινωνία μας είναι μια κόλαση από σωτήρες

O ΣΙΛΑΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ e-tetRadio: Η κοινωνία μας είναι μια κόλαση από σωτήρες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Σίλας κάνει stand-up comedy από το 1995 μέχρι σήμερα, στην τηλεόραση έχει δουλέψει από το 1994, έχει κάνει και κινηματογράφο και διαφημίσεις, ενώ είναι και στο ραδιόφωνο από το 1994. Αυτό το διάστημα ο Σίλας Σεραφείμ κάνει εκπομπές στην ΕΡΑ Σπορ 101,8 μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, κάθε πρωί 8 με 9. Και η συζήτηση μαζί του έχει πάντα ενδιαφέρον. Και χιούμορ.

18 Απριλίου 2010Ο Σίλας κάνει stand-up comedy από το 1995 μέχρι σήμερα, στην τηλεόραση έχει δουλέψει από το 1994, έχει κάνει και κινηματογράφο και διαφημίσεις, ενώ είναι και στο ραδιόφωνο από το 1994. Αυτό το διάστημα ο Σίλας Σεραφείμ κάνει εκπομπές στην ΕΡΑ Σπορ 101,8 μαζί με τον Δημήτρη Κωνσταντινίδη, κάθε πρωί 8 με 9. Και η συζήτηση μαζί του έχει πάντα ενδιαφέρον. Και χιούμορ.

Πόσο δύσκολο είναι να αποδώσει το ύφος του ένας κωμικός, στο ραδιόφωνο;
Υπάρχει ο φύσει κωμικός που στηρίζεται στην εμφάνισή του και στις μούτες που κάνει για να βγάλει το γέλιο και ο θέσει κωμικός που, κυρίως, είναι ο ευφυολόγος, αυτός που παράγει χιούμορ και κάνει τους άλλους να γελούν μ’ αυτά που λέει. Αυτός ο 2ος δεν έχει κανένα πρόβλημα στο ραδιόφωνο, όπως καταλαβαίνεις. Βέβαια, όσο να πεις, το ραδιόφωνο κόβει απ’ την έκφραση αλλά στην περίπτωση αυτού που παράγει σάτιρα, δεν είναι πρόβλημα. Φιλοδοξώ ν’ ανήκω σ’ αυτή την κατηγορία των κωμικών.

Τελικά, ποια είναι η επιλογή σου; Ραδιόφωνο ή τηλεόραση;
Γιατί;  Μου ‘βαλε κανείς το μαχαίρι στο κόκαλο; Στο λαιμό εννοώ... Εκτός απ’ τον Γιωργάκη. Επιλέγω και τα δυο. Αν με βάλεις να διαλέξω τότε θα επέλεγα την τηλεόραση, γιατί έχεις περισσότερες δυνατότητες να εκφραστείς. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που - για να χρησιμοποιήσω και την εικόνα - βγάζω το www.silas.gr
Θα μπορούσα να έχω το blog και να γράφω μόνο, αλλά εγώ θέλω να χρησιμοποιώ όσα περισσότερα μέσα έκφρασης διαθέτω, για να γίνονται αντιληπτές οι απόψεις μου…

Πιστεύεις ότι υπάρχει ελευθερία λόγου στα ερτζιανά;
Όλοι οι σταθμοί και όλα τα κανάλια έχουν τις ιερές αγελάδες τους. Άλλα λιγότερο κι άλλα περισσότερο. Η κοινωνία μας είναι μια κόλαση από σωτήρες που, για να λογοκρίνουν καμουφλαρισμένα, βαφτίζουν «ιερά σύμβολα» τον καημό τους. Ένα σύμβολο δεν είναι ποτέ ιερό. Αλλά αν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το σημαίνον απ’ το σημαινόμενο, δεν υπάρχει περίπτωση να καταλάβεις την ουσία και τον πυρήνα της σάτιρας και γενικότερα της Τέχνης. Ως εκ τούτου και την ελευθερία της έκφρασης.

Ποιοι είναι οι ραδιοφωνικοί σου ήρωες;
Εκτός από σένα, δεν ξέρω κανέναν άλλο, δεν ακούω κανέναν άλλο και δεν πρόκειται ν’ ακούσω ΠΟΤΕ κανέναν άλλο! ΠΟΤΕ! Εεεε, καλά... Μ’ αρέσει λίγο κι ο Γιάννης Πετρίδης (παιδιόθεν) κι ο Jimmys Πανούσης.