Ανεξάρτητος ο Χατζηνικολάου από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1

Ανεξάρτητος ο Χατζηνικολάου από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενταση χθες μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Αλέξη Κούγια στον ΑΝΤ1.

24 Φεβρουαρίου 2021

Ο γνωστός ποινικολόγος βρέθηκε στο δελτίο προκειμένου να μιλήσει για την υπόθεση Λιγνάδη, ωστόσο πριν ξεκινήσουν τη συζήτηση δήλωσε ιδιαίτερα ενοχλημένος από ένα ρεπορτάζ που προηγήθηκε, με δύο ανώνυμα tweet, που τον αποκαλούσαν η «ντροπή της νομικής επιστήμης».

Ηταν άκομψο όντως και το αναγνώρισε και ο ίδιος ο Νίκος Χατζηνικολάου: «Είδατε ότι δεν σας αντιμετώπισα με αρνητικό τρόπο στο σχόλιό σας. Μπορεί να με ενοχλούσε κι εμένα πρέπει να σας πω αν υπήρχαν τα ανώνυμα σχόλια, όντως».

Το σημαντικό ωστόσο είναι που ο δημοσιογράφος, όχι για πρώτη φορά, δήλωσε τη δημοσιογραφική του ανεξαρτησία σε σχέση με το δελτίο: «Εγώ παρουσιάζω το δελτίο, δεν είμαι ούτε ρεπόρτερ, ούτε το διευθύνω». Και συνέχισε, αδειάζοντας την ομάδα: «Δεν είναι επιλογή μου το συγκεκριμένο ρεπορτάζ, είναι επιλογή του ρεπόρτερ που το έκανε».

Ωστόσο, από την άλλη, αναγνώρισε ότι το ρεπορτάζ είχε, εντός εισαγωγικών, δύο ελαφρυντικά: αποτελούσε δημόσιο υλικό και περιείχε την απάντηση του κ. Κούγια, αλλά και του γιου του.

Και έδειξε και τον εκνευρισμό του, προς δύο κατευθύνσεις, λέγοντας (1) κάποια στιγμή στο κοντρόλ, «παρακαλώ να μη μου μιλάτε στο ακουστικό για να μπορώ να ακούω τον κύριο Κούγια» και λέγοντας (2) στον Αλέξη Κούγια που τον διέκοπτε συνεχώς, «αφήστε με όμως να πω μία φράση! Εγώ σας άκουσα».

Γρήγορα ωστόσο ανέκτησε τον έλεγχο, έμπειρος ων, προχωρώντας στη συνέντευξη: «αλλά θέλω να κουβεντιάσουμε κάτι σοβαρότερο από αυτά και αυτή είναι η υπόθεση Λιγνάδη».

Μία ένταση δημιουργήθηκε -είναι η αλήθεια- πίσω από τις κάμερες.