Καλύτερο πρωτοσέλιδο, αυτό του «Ριζοσπάστη»

Καλύτερο πρωτοσέλιδο, αυτό του «Ριζοσπάστη»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Μία γρήγορη μεν, αλλά ενδιαφέρουσα πιστεύουμε, ματιά στον σημερινό έντυπο Τύπο.

31 Μαρτίου 2021

Τα ΝΕΑ, ως άλλα Παραπολιτικά, ασχολούνται με τον Καλογρίτσα. Τα ΝΕΑ ως εφημερίδα αλλά και οι αρθρογράφοι του σύσσωμοι.
Κύριο άρθρο: «Από τη χθεσινή παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή δεν υπάρχει γυρισμός. Το δίχτυ προστασίας πάνω από τον υπουργό του λειτουργεί πλέον σαν συγκολλητική ουσία, συνδέοντας αναπόσπαστα τα δύο πρόσωπα. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην εξουσία και για το μέλλον του από εδώ και πέρα».
Πρετεντέρης: «Μόνο που ο Παππάς δεν κατηγορείται ότι έκανε διαγωνισμό αλλά ότι "έστησε" τον διαγωνισμό. Θέλω να ελπίζω πως κατά τις εργασίες της Προανακριτικής θα δοθεί μια πειστική απάντηση σε όσα ποινικά παραπτώματα προσάπτονται στον πρώην υπουργό».
Παπαχρήστος: «Δεν χρειαζόταν και ιδιαίτερα σοβαρή ανάλυση για να εκτιμήσει κάποιος ότι οι επιλογές του Λεγάμενου για τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή, επί της προτάσεως της ΝουΔου για τις ευθύνες του Νίκου Παππά στο σκάνδαλο με τις τηλεοπτικές άδειες στο σκέλος της συμμετοχής στον σχετικό "διαγωνισμό" του Χρ. Καλογρίτσα, ήταν επιλογές για να λασπώσει τη Βουλή. Και δεν διαψεύστηκαν. Τόσο ο Τζανακόπουλος, όσο και ο Πολάκης... στάθηκαν στο ύψος τους, υπηρέτησαν με αυταπάρνηση την επιλογή του ‘‘Λεγάμενου’’ να το κάνει ροντέο, μήπως και καταφέρει να πνιγεί η εικόνα του στησίματος που έγινε με τον "διαγωνισμό"».
Μικροπολιτικός: «Μια απουσία ήταν αυτή της Φώφης Γεννηματά, η οποία δεν εμφανίστηκε στην Ολομέλεια, καθώς, όπως έλεγαν συνεργάτες της, "το θέμα καλύφθηκε από τους βουλευτές", παρότι οι κακές γλώσσες σχολίαζαν πως η απουσία της οφείλεται στο ότι το Κίνημα Αλλαγής μάλλον δεν ήθελε να ταυτιστεί με την πλειοψηφία».

 

________________________________________________________

Η «Δημοκρατία» συνεχίζει στο γνωστό αντιπολιτευτικό της μοτίβο και μπορούμε να το πούμε: είναι η εφημερίδα που κάνει την πιο σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, αντιπολίτευση από τα δεξιά. «Ο κ. Μητσοτάκης έδωσε κάκιστο παράδειγμα, βολτάροντας αμέριμνος στην Πάρνηθα και γλεντοκοπώντας στην Ικαρία, την ίδια στιγμή που επιβάλλονταν πρόστιμα σε πολίτες οι οποίοι βγήκαν μέχρι τη γωνία για να πάνε στον φούρνο και λησμόνησαν να στείλουν... SMS. Και τώρα οι νεκροί αυξάνονται και η οικονομία καταρρέει, ενώ η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα και αναφέρεται σε μεγαλόπνοα σχέδια και επανεκκίνηση της οικονομίας. Απέτυχαν παταγωδώς και δεν έχουν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη...».

 

___________________________________________________________

Η «Εστία» βάζει στο τραπέζι το θέμα της Βόρειας Μακεδονίας (το είχε βάλει από χθες η «Καθημερινή»). «Εντός του μηνός Απριλίου κατατίθενται στην Βουλή τα πρωτόκολλα αμυντικής συνεργασίας με τα Σκόπια- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΕΦΘΑΣΕ: ΘΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΙ Η ΝΔ "ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ";- Αποστάσεις από βουλευτές του κόμματος στην Βόρειο Ελλάδα- θα την ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να "εκθέσει" στους συμμάχους την κεντροδεξιά».

 

____________________________________________________


Τα ταμπλόιντ είναι μονοθεματικά σήμερα. Και τα τρία με το ίδιο πρώτο θέμα! Κατά σειρά: Star, On Time και Espresso.

 

 

 

 

_________________________________________________________


Το καλύτερο πρωτοσέλιδο, όπως λέμε και στον τίτλο, είναι του «Ριζοσπάστη» σήμερα. Το πιο εύστοχο.