Το «Bohemian Rhapsody» σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στο Open

Το «Bohemian Rhapsody» σε πρώτη τηλεοπτική προβολή στο Open
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (07/04/2021).

07 Απριλίου 2021

Βραδιά αφιερωμένη στη ζωή του (θρύλου) Φρέντι Μέρκιουρι η αυριανή στο «ανοιχτό κανάλι». Την Πέμπτη στις 22.15, αμέσως μετά το «Βινύλιο», το Open θα προβάλλει για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το «Bohemian Rhapsody». Την βραβευμένη με 4 Όσκαρ ταινία για τη ζωή του frontman των Queen και την πορεία του συγκροτήματος, με πρωταγωνιστή τον Ράμι Μάλεκ που βραβεύτηκε με το Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου, υποδυόμενος των Φρέντι Μέρκιουρι.

-------------------------

Μια ακόμη μεγάλη διάκριση για το «Let Me Breathe» του Θωμά Σίδερη.

Το βραβείο του καλύτερου ντοκιμαντέρ στο διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ ICAN/HANNA των ΗΠΑ, απέσπασε το ντοκιμαντέρ του ραδιοφωνικού παραγωγού του Πρώτου Προγράμματος. Πρόκειται για τη δεύτερη -μέχρι στιγμής- διάκριση του «Let Me Breathe», μετά από εκείνη στο διεθνές φεστιβάλ στην πόλη Χάντινγκτον της Φλόριντα, ενώ είναι υποψήφιο για βραβείο και στο διεθνές φεστιβάλ ερευνητικού αστυνομικού ντοκιμαντέρ της Μόσχας. Το ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη βασίζεται στην αφήγηση της Αφροαμερικάνας δημοσιογράφου Joyce Davis, για τον αμερικανικό νότο της δεκαετίας του '50 και του '60, και παράλληλα εξετάζει το κοινωνικό ρήγμα στις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία του George Floyd.

-------------------------

Ο Μάρκος Σεφερλής και η Γιώτα Γρίβα στο «The 2Night Show».

Με δύο καλεσμένους η εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, απόψε στις 23.30 στον ΑΝΤ1. Ο λόγος για τον ηθοποιό και -από την περασμένη Δευτέρα- παρουσιαστή του «5x5», Μάρκο Σεφερλή, και την τραγουδίστρια δημοτικών τραγουδιών, Γιώτα Γρίβα.

-------------------------

Μεγάλες αναμετρήσεις με «Game Night» στο Sport24.gr.

Νέα διαδικτυακή τηλεοπτική εκπομπή βγάζει στον αέρα το αθλητικό portal της 24 Media. Από απόψε στις 22.00 και μετά από αγώνες μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων όπως η Super League, το Κύπελλο Ελλάδας, το Champions League, το Europa League, η Euroleague, το NBA κ.ά., ο Παντελής Βλαχόπουλος θα παρουσιάζει το «Game Night», μαζί με τους δημοσιογράφους του Sport24.gr και καλεσμένους. Η εκπομπή θα μεταδίδεται ζωντανά μέσω του player που βρίσκεται στο site και του καναλιού του στο YouTube.

-------------------------

«Flores para los muertos» στο Τρίτο Πρόγραμμα.

Νέα εκπομπή αφιερωμένη στην ποίηση στο πολιτιστικό δημόσιο ραδιόφωνο. Από την ερχόμενη Δευτέρα 12 Απριλίου και κάθε Δευτέρα στις 22.30, ο Θάνος Σταθόπουλος και το «Flores para los muertos» θα φιλοξενεί στον αέρα του Τρίτου ποιήματα και ποιητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρώτο επεισόδιο της εκπομπής θα είναι αφιερωμένο στον George Oppen και το βιβλίο του «Περί πληθείναι».

-------------------------

Ξεκίνησε με πιλοτικό πρόγραμμα το Plastic Radio.

Πρόκειται για ένα νέο web radio, του οποίου το στήσιμο και τη μουσική επιμέλεια έχει αναλάβει ο Χρήστος Καλτσάς, DJ του Ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5. Το Plastic Radio παίζει τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο όλο το 24ωρο, με το αρχικό πρόγραμμά του να είναι χωρισμένο στις εξής ζώνες: «Morning» (06.00-11.00), «Midday» (11.00-16.00), «Afternoon» (16.00-21.00), «Night» (21.00-23.00) και «Late Night» (23.00-06.00). Προς το παρόν ο ραδιοσταθμός παίζει μόνο μουσική, ενώ στο επόμενο διάστημα θα δημιουργηθεί το στούντιό του και θα βγουν και εκπομπές.