Να πληρώνει το πρόστιμο ο δημοσιογράφος

Να πληρώνει το πρόστιμο ο δημοσιογράφος
Ακολουθήστε μας στο Google news

Το «Μέτωπο για την Ανατροπή στα ΜΜΕ» περιγράφει απίστευτα πράγματα για το Mega.

07 Απριλίου 2021

Αυτές οι ατομικές συμβάσεις εργασίας που προωθεί η διοίκηση του Mega για τους μισθωτούς, εργαζόμενους, δημοσιογράφους ή και παρουσιαστές και παρουσιάζει το Μέτωπο είναι εξωφρενικές. Ιδού:

* Ο μισθωτός προσλαμβάνεται για το Mega αλλά θα είναι υποχρεωμένος να παρέχει όποια εργασία του ζητηθεί σε κάθε πόστο ή κάθε θέση για τον τηλεοπτικό σταθμό ή και το site με τις ίδιες αποδοχές χωρίς να έχει δικαίωμα για καμία επιπλέον αμοιβή.

* Αν οι μικτές αποδοχές του μισθωτού είναι μεγαλύτερες των νομίμων, τότε δεν δικαιούται καμία άλλη αποζημίωση για νυχτερινή ή υπερωριακή απασχόληση ενώ το 8ωρο γίνεται λάστιχο ανάλογα με τις ανάγκες του σταθμού στη διάρκεια του 24ωρου.

* Ο μισθωτός παραχωρεί όλο του το έργο-εργασία στην εταιρεία, δηλώνει πως δεν έχει δικαίωμα για πνευματικά δικαιώματα.

* Αν το κανάλι βρεθεί υπόλογο έναντι θεσμικής αρχής, ο εργαζόμενος μισθωτός πρέπει να καταθέσει υπέρ του καναλιού, να αναλάβει το βάρος της απόδειξης και σε περίπτωση που υπάρξει ποινή, να πληρώσει το πρόστιμο, εφόσον συμμετείχε στο υπό θεσμικό έλεγχο πρόγραμμα!

* Απαγορεύεται ρητά η απασχόληση σε άλλο Μέσο ενημέρωσης ενώ επιβάλλεται ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει ισχύ και μετά την αποχώρηση του μισθωτού από την εταιρεία.

_____________________________________________

Η «Πρωτοβουλία για την Ανατροπή» καλεί την ΕΣΗΕΑ να αντιδράσει άμεσα ζητώντας από τους εργαζόμενους του Mega να μην υπογράψουν τις εν λόγω ατομικές συμβάσεις.