Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο Γιώργος Καραϊβάζ (update)

Δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του ο Γιώργος Καραϊβάζ (update)
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ένας από τους πιο γνωστούς αστυνομικούς συντάκτες.

09 Απριλίου 2021

update: Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για τον θάνατο του Γιώργου Καραϊβάζ:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ δηλώνει συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ. Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια.

Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες.

Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι:

Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια.

-------------------------

Όπως αναφέρει, ενδεικτικά, το ενημερωτικό portal του ΑΝΤ1, ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός από τουλάχιστον 6 σφαίρες έξω από το σπίτι του στον Άλιμο, έχοντας τελειώσει τη δουλειά του στο Star, με τον δράστη ή τους δράστες να του είχαν στήσει ενέδρα.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, μεταξύ άλλων, ήταν για πολλά χρόνια αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1, ενώ τα τελευταία χρόνια εργαζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Στο site του, το bloko.gr, έγραψαν αυτό το αποχαιρετιστήριο κείμενο:
«Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του. Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.
Οι φίλοι Σπύρος Λεβειδιώτης, Μανώλης Ασαριώτης»