ADDICTED TO LOVE

ADDICTED TO LOVE
Ακολουθήστε μας στο Google news

27 Απριλίου1986, No1 στο Billboard Pop Hit ήταν το Addicted to Love από τον Robert Palmer. Αυτό, ήταν το πρώτο του No1.

24 Απριλίου 2010
27 Απριλίου1986, No1 στο Billboard Pop Hit ήταν το Addicted to Love από τον Robert Palmer. Αυτό, ήταν το πρώτο του No1.

Need to know

@ Ο Palmer ήθελε να κάνει αυτό το τραγούδι ντουέτο με την Chaka Khan και γι’ αυτό το λόγο το ηχογράφησε μαζί της. Όμως, η Warner Brothers Records, η δισκογραφική εταιρία του Palmer, δεν επέτρεψε να χρησιμοποιηθεί η φωνή της Chaka Khan στο δίσκο κι έτσι, πριν κυκλοφορήσει το τραγούδι, έπρεπε να σβηστούν τα δικά της μέρη και να ηχογραφηθούν και πάλι οι ψηλές νότες.

@ Τελικά, η Chaka Khan συμμετείχε στο ‘‘Higher Love’’ του Steve Winwood το οποίο επικράτησε του «Addicted To Love» στη διεκδίκηση του Βραβείου Grammy για το τραγούδι της χρονιάς (1987).

@ O Robert Palmer, στα ίδια βραβεία κέρδισε το Βραβείο της Καλύτερης Αντρικής Rock Ερμηνείας για αυτό το τραγούδι, ενώ ήταν υποψήφιος και στα American Music Awards για το Βραβείο του Καλύτερου Pop/Rock Τραγουδιστή.

@ Το «Addicted To Love» είναι η μοναδική Νο 1 επιτυχία του Palmer στις Η.Π.Α. και χρησιμοποιήθηκε πολλές φορές για να ντύσει κινηματογραφικές και τηλεοπτικές σκηνές.

@ Το τραγούδι υποστηρίχθηκε από ένα αξιομνημόνευτο video clip, από τα διασημότερα της ροκ μουσικής, σε σκηνοθεσία του φωτογράφου Terence Donovan. Το video έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ένα από τα πιο χαρακτηριστικά video clip της δεκαετίας του 1980. Μάλιστα, κέρδισε το βραβείο Best Male Video στα MTV Video Music Awards.

@ Ο Robert Palmer πέθανε στο Παρίσι στις 26 Σεπτεμβρίου του 2003, σε ηλικία 54 ετών, από καρδιακή προσβολή. Το συγκεκριμένο κομμάτι, όμως, θα το θυμόμαστε πάντα ως ένα από τα πιο σέξι κομμάτια που έχουν γραφτεί ποτέ, ως μια ωδή στο ξελόγιασμα.

Πηγές
datadragon.com/day
musicheaven.gr
musicorb.com
http://en.wikipedia.org/wiki/Addicted_to_Love_%28song%29

Δείτε το εδώ:
http://www.youtube.com/watch?v=XcATvu5f9vE&feature=fvst