ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΟΜΑΝΙΑ»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΑΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΕΡΓΟΜΑΝΙΑ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Πρόεδρος της ΕΤΕΡ (Ένωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας), Δημήτρης Καμαρινόπουλος, εξηγεί στο e-tetRadio γιατί οι τεχνικοί αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία.

27 Απριλίου 2010Ο Πρόεδρος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας, Δημήτρης Καμαρινόπουλος, εξηγεί στο e-tetRadio γιατί οι τεχνικοί αποφάσισαν να κατέβουν σε απεργία.


Ποιο ήταν το αποτέλεσμα της συνάντησης με την ΕΙΙΡΑ;
Δεν υπήρξε κάποιο αποτέλεσμα, η διαπραγμάτευση είναι ακόμα σε εξέλιξη. Η επόμενη συνάντησή μας έχει οριστεί για τις 11 Μαΐου.

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιοι που μέμφονται τις κινητοποιήσεις σας;
Φυσικά και το γνωρίζω. Οι τεχνικοί ζούμε στην Ελλάδα, συναισθανόμενοι τα πάντα, όλη την κατάσταση γύρω μας, ζούμε στην Ελλάδα και αντιλαμβανόμαστε τα πάντα. Αυτή η μορφή κινητοποιήσεων είναι ο δικός μας τρόπος αντίδρασης σε όλα αυτά που γίνονται και στη χώρα μας.  

Γνωρίζετε, επίσης ότι μπορεί να κηρυχτεί παράνομη η απεργία σας...
Παράνομη ναι, καταχρηστική πάντως όχι. Αν γίνει αυτό, τελικά. Με αφορμή την ερώτησή σας, να σας πω σχετικά ότι, αφενός, κάθε δίκη είναι αυτόνομη, αφού μπορεί να συνυπολογιστούν άλλες παράμετροι, οπότε δεν είναι τίποτε σίγουρο, αλλά έτσι κι αλλιώς εμείς στην Ένωση δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα Δικαιοσύνης. Από την άλλη δεν μας διακατέχει καμία απεργομανία, ούτε κάποια δικομανία. Εμείς προσπαθούμε να διεκδικήσουμε τα νόμιμα για τον κλάδο μας. Είχαμε ζητήσει από τους Ιδιοκτήτες, να μη γίνει καμία απόλυση σε τεχνικό μέσα στο 2010 και να παίρναμε αύξηση ίση με τον τιμάριθμο του 2009 που ήταν 1,2% και ΟΧΙ με βάση τον τιμάριθμο του 2010 που είναι 3,9%. Το είπα και πριν. Ζούμε συναισθανόμενοι την εποχή. Αλλά όταν το συζητάς με την ΕΙΙΡΑ και σου απαντάνε «όχι», τη στιγμή που είχαμε πει από κοινού «να περάσουμε το ποτάμι, απέναντι, μαζί» και, τελικά, σου λένε «θα το περάσουμε μαζί το ποτάμι απέναντι, αλλά να μας πάρετε στις πλάτες σας», δεν πρέπει να αντιδράσουμε;

Η απόλυση του συναδέλφου σας, του εκπροσώπου σας στον Rock Fm, πυροδότησε τις σημερινές εξελίξεις; 
Ήταν άλλο ένα γεγονός που προστέθηκε στα υπάρχοντα, ήταν το αποκορύφωμα.

Θεωρείτε ότι, στο τέλος, θα επιτύχετε την υπογραφή της Συλλογικής Σύμβασης; 
Προσδοκούμε το καλύτερο. Εμείς θα κάνουμε ό,τι νόμιμο περνάει από το χέρι μας, μέχρι να συμβεί.