Ερώτηση στη Βουλή για την εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου στο «φλΕΡΤ»

Ερώτηση στη Βουλή για την εμφάνιση του Σπύρου Γραμμένου στο «φλΕΡΤ»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από τον Θάνο Πλεύρη και τον Δημήτρη Μαρκόπουλο.

16 Απριλίου 2021

Έχοντας ήδη γίνει viral στα social media, το τραγούδι «Μαμά, μπαμπά, είμαι κουκουλοφόρος» που ερμήνευσε ο Σπύρος Γραμμένος στον αέρα της ΕΡΤ φτάνει, όπως φαίνεται, μέχρι το κοινοβούλιο. Δύο βουλευτές της ΝΔ, ο Θάνος Πλεύρης και ο Δημήτρης Μαρκόπουλος, κατέθεσαν ερώτηση στην οποία κάνουν λόγο για «εξύμνηση και εξωραϊσμό της δράσης αυτουργών παραβατικών πράξεων παρόμοιων με αυτές που οδήγησαν στον εμπρησμό και την δολοφονική επίθεση στη Μαρφίν», ενώ στο στόχαστρό τους μπαίνουν και οι συντελεστές του «φλΕΡΤ» λέγοντας πως «συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους στίχους»

Αδιανόητα πράγματα ζούμε. Ούτε στην ΥΕΝΕΔ! 

 

 

Στο τέλος της ερώτησής τους προς τον αρμόδιο για την ΕΡΤ, Θοδωρή Λιβάνιο, ζητούν «έλεγχο» για το περιεχόμενο της εκπομπής για να «απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη»

Σε ποια εποχή νομίζουν ότι ζουν; 

update: Ανακοίνωση από την ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΑΜΑΤΟΣ ΑΚΡΟΑΜΑΤΟΣ (Π.Ο.Θ.Α.)

Στην εκπομπή της ΕΡΤ “Φλέρτ” με καλεσμένο τον Σπύρο Γραμμένο, ζητήθηκε από τον τραγουδιστή να παίξει το τραγούδι του “Μαμά, μπαμπά”. Ο τραγουδιστής απάντησε χαριτολογώντας “Α, θέλετε να το κλείσουμε το μαγαζί!”, αφού οι στίχοι περιγράφουν την αστυνομική βία και τις προβοκάτσιες από την μεριά της αστυνομίας στη διάρκεια μεγάλων διαδηλώσεων για τις οποίες έχουν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες. Πολλοί σχολιαστές των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αναρωτήθηκαν τι θα συμβεί στην εκπομπή μετά από αυτό.
Επειδή, όμως, η πραγματικότητα ξεπερνά συχνά ακόμα και το τρολάρισμα, βρέθηκαν δύο βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, συγκεκριμένα οι κύριοι Πλεύρης και Μαρκόπουλος και κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή με θέμα «εξύμνηση και εξωραϊσμός της δράσεις των κουκουλοφόρων σε εκπομπή της ΕΡΤ την ώρα που ανοίγει εκ νέου ο φάκελος για την υπόθεση της Marfin». Στην ερώτηση παραθέτουν επιλεκτικά στίχους από το τραγούδι, επιπλήττουν, μάλιστα και τους παρουσιαστές της εκπομπής διότι «με την στάση τους και την συμπεριφορά τους, η παρουσιάστρια και οι συμπαρουσιαστές της εκπομπής συμμετείχαν στην προσβλητική αυτή ενέργεια, επαναλαμβάνοντας κατά διαστήματα τους παραπάνω στίχους».
Η τελική ερώτηση στον Υπουργό κ. Λιβάνιο αν «θα υπάρξει έλεγχος για το περιεχόμενο της εκπομπής προκειμένου να απόσχει στο μέλλον από παρόμοιες ενέργειες που προκαλούν την κοινή γνώμη» είναι μία ευθεία επίθεση στην ελευθεροτυπία και την ελεύθερη καλλιτεχνική έκφραση, και είναι ζήτημα δημοκρατίας όταν οι δυο βουλευτές εργαλειοποιούν τρεις νεκρούς ανθρώπους για να επιβάλλουν λογοκρισία.
Αφού τους πληροφορήσουμε ότι η δημόσια τηλεόραση ανήκει σε όλο τον λαό, να τους προειδοποιήσουμε ότι δεν θα ανεχθούμε την προσπάθεια περιορισμού της καλλιτεχνικής ελευθερίας.
Είμαστε αυτονόητα στο πλευρό του Σπύρου Γραμμένου και των συντελεστών της εκπομπής «φλΕΡΤ».