Χαριστική βολή στις εφημερίδες

Χαριστική βολή στις εφημερίδες
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η απεργία της ΕΣΗΕΑ σε την πιο άκαιρη ημέρα...

28 Απριλίου 2021

Μεγάλη Πέμπτη βγαίνουν οι Σαββατιάτικες εφημερίδες και Μεγάλη Παρασκευή οι κυριακάτικες, μία ημέρα πιο πριν από το συνηθισμένο λόγω της αργίας της Πρωτομαγιάς το Σάββατο. Μία ημέρα λιγότερη οι εφημερίδες.

Την Πέμπτη 6 Μαΐου έχει απεργία η ΓΣΕΕ και μαζί της απεργούν οι εργαζόμενοι στο πρακτορείο διανομής τύπου και στα πιεστήρια. Αυτή σημαίνει ότι εφημερίδες δεν θα κυκλοφορήσουν πιθανότατα την Πέμπτη. Δύο ημέρες λιγότερες οι εφημερίδες.

Ερχεται λοιπόν η ΕΣΗΕΑ και αντί να αποφασίσει απεργία την Τετάρτη ώστε να μην κυκλοφορήσουν οι εφημερίδες την Πέμπτη, την ημέρα της ΓΣΕΕ δηλαδή (που ούτως ή άλλως δεν θα κυκλοφορούσαν λόγω αδυναμία διανομής), βάζει απεργία την Τρίτη! Αυτό σημαίνει ότι δεν θα βγουν εφημερίδες και την Τετάρτη. Τρεις ημέρες λιγότερες οι εφημερίδες. Πυροβολούν οι ίδιοι το προϊόν και, κατ' επέκτασιν, τις θέσεις εργασίας.

Η εφημερίδα αποτελεί συνήθεια και όταν κόβεις τη συνήθεια από τον κόσμο θα σου γυρίσει την πλάτη. Σκεφτείτε ότι θα πάει ο αναγνώστης στο περίπτερο τη Μεγάλη Παρασκευή και μέχρι την άλλη Παρασκευή, μία εβδομάδα μετά, θα ξαναπάει μόνο την Τρίτη του Πάσχα. Αδιανόητο.

Χώρια το γεγονός ότι την Τρίτη, τηλεόραση, ραδιόφωνα και sites θα λειτουργούν κανονικά σπάζοντας την απεργία. Ή μήπως νομίζει η ΕΣΗΕΑ ότι δεν θα συμβεί αυτό; Μόνο οι εφημερίδες θα βγουν χαμένες στο τέλος.