Στη δημοσιότητα ο φάκελος του FBI για τον Kurt Cobain

Στη δημοσιότητα ο φάκελος του FBI για τον Kurt Cobain
Ακολουθήστε μας στο Google news

Περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τα γράμματα που το γραφείο έστειλε σε διάφορα άτομα και τους ενημέρωνε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει μία πιθανή ανθρωποκτονία

10 Μαΐου 2021

Το FBI δημοσιοποίησε τον αρχειοθετημένο φάκελλο που είχε σχηματίσει για τον τραγουδιστή και κιθαρίστα των Nirvana, Kurt Cobain, ο οποίος αυτοκτόνησε το 1994.

Στον 10σέλιδο φάκελο περιλαμβάνονται επιστολές από δύο άτομα τα οποία ζητούσαν από το FBI να ερευνήσει τον θάνατο του Cobain υποστηρίζοντας ότι είχε υπάρξει πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό του θανάτου του ως αυτοκτονία.

Μάλιστα, ένας από τους επιστολογράφους αναφέρει ότι η αστυνομία που ανέλαβε την υπόθεση δεν διερεύνησε ποτέ σοβαρά αν υπάρχει ζήτημα δολοφονίας.

Η δεύτερη επιστολή με ημερομηνία 24 Σεπτεμβρίου 2003 αναφέρει: «Πιστεύω ότι έχει γίνει μεγάλη αδικία στην υπόθεση του Kurt Cobain. Σας γράφω με την ελπίδα να με βοηθήσετε ώστε να υπάρξει μια επανεξέταση του θανάτου του. Εκατομμύρια fans σε όλον τον κόσμο θα ήθελαν να δουν τις ασυμφωνίες που αφορούν στο θάνατό του να ξεκαθαρίζουν μία και καλή. Είναι θλιβερό να σκέφεται κανείς ότι μια τέτοια αδικία μπορεί να επιτραπεί στις ΗΠΑ».

Ο φάκελος του FBI περιλαμβάνει τα γράμματα που το γραφείο έστειλε σε διάφορα άτομα μέσω των οποίων τους ενημέρωνε ότι δεν έχει τη δικαιοδοσία να ερευνήσει μία πιθανή ανθρωποκτονία.

«Προκειμένου το FBI να αρχίσει μία έρευνα για οιαδήποτε καταγγελία λαμβάνουμε, θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένα δεδομένα που να αποδεικνύουν παράβαση του ομοσπονδιακού νόμου στο πλαίσιο της ερευνητικής μας αρμοδιότητας», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ο φάκελος κλείνει με ένα fax που η εταιρεία Cosgrove/Meurer Productions έστειλε στο FBI τον Ιανουάριο του 1997. Πρόκειται για την εταιρεία που γύριζε το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Άλυτα Μυστήρια» και η οποία είχε παρουσιάσει ένα επεισόδιο τον Φεβρουάριο του 1997 γύρω από τον Cobain. Το fax αναφέρει ότι τουλάχιστον ένας ιδιωτικός ερευνητής ο Tom Grant από το L.A. και πρώην βοηθός σερίφη της κομητείας του L.A., είναι πεπεισμένος ότι το επίσημο συμπέρασμα περί αυτοκτονίας ήταν βιαστικό.

Photo: Curt Cobain Facebook