Ανοίγει ξανά η Σκάλα του Μιλάνου

Ανοίγει ξανά η Σκάλα του Μιλάνου
Ακολουθήστε μας στο Google news

Παρέμεινε κλειστή για έξι μήνες και θα υποδεχθεί μόνο 500 θεατές

10 Μαΐου 2021

Το κοινό ετοιμάζεται να υποδεχθεί ξανά από το βράδυ της Δευτέρας η Σκάλα του Μιλάνου ύστερα από έξι μήνες απουσίας εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η μέρα που ανοίγει ξανά η Όπερα δεν είναι τυχαία.

Στις 11 Μαΐου συμπληρώνονται 75 χρόνια από την ιστορική συναυλία του 1946 όταν επαναλειτούργησε μετά από τρία χρόνια καθώς είχε βομβαρδιστεί στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

«Είναι μια διπλή αναγέννηση: Ο  Arturo Toscanini άνοιξε τη Σκάλα μετά τον πόλεμο και εμείς τώρα προσπαθούμε να την αναβιώσουμε μετά την πανδημία. Υπάρχει η ίδια θέληση να επιβιώσει», δήλωσε ο Stefano Cardo, μουσικός στην ορχήστρα της La Scala από το 2007.

Στο πρόγραμμα, περιλαμβάνονται μουσικά αποσπάσματα έργων των Βέρντι, Τσαϊκόφσκι, Βάγκνερ και Στράους με τη Νορβηγή σοπράνο Lise Davidsen.

Το κοινό που θα είναι μόλις 500 άτομα – η χωρητικότητα του θεάτρου είναι 2.000, θα κάθεται μόνο στα θεωρεία, ενώ υποχρεωτικές θα είναι οι μάσκες.

Διαλείμματα δεν θα γίνουν και το μπαρ θα παραμείνει κλειστό.

«Όλοι έχουμε ακούσει ηχογραφημένες συναυλίες από τις πολυθρόνες μας, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με το συναίσθημα της ζωντανής μουσικής, την ποιότητα και την ομορφιά του φυσικού ήχου», είπε ο Dominique Meyer, διευθυντής της La Scala από το 2020.

Υπενθυμίζεται ότι στις 26 Απριλίου άνοιξαν ξανά θέατρα και σινεμά στην Ιταλία.

Photo:Teatro alla Scala Facebook