Max Cooper, Woodkid και Brian Eno έρχονται στο Ηρώδειο

Max Cooper, Woodkid και Brian Eno έρχονται στο Ηρώδειο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Από την Ελλάδα θα δούμε Ελευθερία Αρβανιτάκη, Λένα Πλάτωνος, Nalyssa Green, Παύλο Παυλίδη, The Boy, ενώ θα ακούσουμε και τα τραγούδια της Λιλιπούπολης

11 Μαΐου 2021

Χίλιοι καλλιτέχνες και άλλοι συντελεστές από κορυφαίους θεσμούς της Ευρώπης και της Αμερικής, έχουν προσκληθεί στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου το οποίο όμως θα δώσει έμφαση στην ελληνική δημιουργία.

Όπως είπε η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Κατερίνα Ευαγγελάτου – για δεύτερη χρονιά η παρουσίαση του προγράμματος έγινε διαδικτυακά, «μέσα μας η χαρά παλεύει με την ανησυχία για τις διαρκείς ανατροπές που φέρνει η πανδημία στη δουλειά και τις ζωές όλων μας. Είναι η δεύτερη χρονιά που καταστρώνουμε πολλαπλά σχέδια διάσωσης των εκδηλώσεών μας. Όμως, είμαστε επίμονοι και δεν χάνουμε το κουράγιο μας».

Τι θα δούμε στο Ηρώδειο

Σταθερές παραμένουν οι συνεργασίες του Φεστιβάλ με την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα εμφανιστεί υπό την μπαγκέτα του καινούργιου της καλλιτεχνικού διευθυντή, Λουκά Καρυτινού, και με τον Ντανιίλ Τρίφονοφ στο πιάνο. Επίσης, η Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ θα εμφανιστεί με τον νέο της διευθυντή Γιώργο Πέτρου.

Επιπλέον, νέοι άξονες πλουτίζουν τον σχεδιασμό μας και δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα χωρίς περιορισμούς. Το ελληνικό ρεπερτόριο, έχει πολλά: ένα αφιέρωμα στη θρυλική Λιλιπούπολη, την Ελευθερία Αρβανιτάκη σε  μια σημαντική σύμπραξη με την Καμεράτα, σε έργα Παπαδημητρίου – Ξυδάκη.

Επίσης, τη συνάντηση του Παύλου Παυλίδη με τον The Boy και συνάντηση της Λένας Πλάτωνος με τη Nalyssa Green, συναυλία του δυναμικού, νεανικού El Sistema Greece με τον μουσικό παραγωγό Blend Mishkin, τον μαέστρο Βύρωνα Φιδετζή με τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών.

Στον τομέα της κλασικής μουσικής όπως ανακοίνωσε ο Κώστας Πηλαβάκης -σύμβουλος για τη μουσική, «έχουμε κορυφαία ονόματα, όπως τον διάσημο μαέστρο Ζούμπιν Μέτα, με την Ορχήστρα Maggio Musicale της Φλωρεντίας και τον πασίγνωστο βιολιστή Πίνχας Ζούκερμαν σε ένα πρόγραμμα αφιερωμένο στη μουσική του Γιοχάννες Μπραμς – αυτή η συναυλία θα είναι και η πρώτη συνεργασία μεταξύ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Επίσης, την καταπληκτική Χορωδία Μοντεβέρντι, συνοδευόμενη από τους English Baroque Soloists, υπό τη διεύθυνση του μοναδικού σερ Τζον Έλιοτ Γκάρντινερ – το σύνολο θα μας παρουσιάσει Τα κατά Ιωάννην Πάθη του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ.

Στον ΚΥΚΛΟ ΤΖΑΖ θα υποδεχτούμε τον Γιαν Γκαρμπάρεκ, μια από τις δημοφιλείς προσωπικότητες της τζαζ, αλλά και τον κορυφαίο δεξιοτέχνη στο ούτι Ανουάρ Μπραχέμ, που συνδυάζει την κλασική αραβική μουσική με τη τζαζ.

Στο χώρο της ποπ και ροκ, το Φεστιβάλ υποδέχεται έναν πολύ ενδιαφέρον όνομα: τον Γάλλο τραγουδιστή και βίντεο σκηνοθέτη Woodkid. Επίσης, θα φέρουμε δύο μεγάλες προσωπικότητες από τον πολύ δημιουργικό και σύγχρονο μουσικό χώρο που αποκαλούμε νεοκλασικό: από τα μεγάλα ονόματα αυτού του χώρου είναι ο Ισλανδός Olafur Arnalds και ο Άγγλος παραγωγός ελεκτρόνικα και τέκνο μουσικής Max Cooper.

Και μια μεγάλη έκπληξη: μια πολύ σπάνια ζωντανή εμφάνιση του Μπράιαν Ίνο, σε μια μουσική συνομιλία με τον αδελφό του, Ρότζερ Ίνο».

Ηρώδειο: Αναλυτικά το πρόγραμμα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

Zubin Mehta - Pinchas Zukerman - Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino 14 Ιουνίου

Megaron Gala, Μια παραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τα 30 χρόνια απο την ίδρυσή του 

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ /ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ Anouar Brahem Quartet 17 Ιουνίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΚΥΚΛΟΣ 1821 / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ

Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών - Βύρων Φιδετζής, 36 Ελληνικοί χοροί για ορχήστρα του Νίκου Σκαλκώτα 19 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα ΕΡΤ - Γιώργος Πέτρου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, Έργα Βάγκνερ, Τσαϊκόφσκι 21 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός – Ντανιίλ Τρίφονοφ, Έργα Κουμεντάκη, Ραχμάνινοφ, Σοστακόβιτς 24 Ιουνίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Ελευθερία Αρβανιτάκη - Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής -Γιώργος Πέτρου, Δύο σταθμοί 29 Ιουνίου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΡΧΗΣΤΡΕΣ Monteverdi Choir - English Baroque Soloists - John Eliot Gardiner, Τα κατά Ιωάννην Πάθη του Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ 2 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ / ΚΥΚΛΟΣ ΤΖΑΖ Jan Garbarek Group, Με τη συμμετοχή του Trilok Gurtu 3 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ El Sistema Greece - Blend Mishkin, World A Music 5 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Max Cooper 6 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Woodkid 7 Ιουλίου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Εδώ Λιλιπούπολη, Τα τραγούδια 8/9 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Παύλος Παυλίδης – The Boy 12 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Λένα Πλάτωνος, Η ελπίδα είναι ένα πράγμα με φτερά

Nalyssa Green 14 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Ólafur Arnalds 15 Ιουλίου

ΟΠΕΡΑ – ΑΝΑΒΙΩΣΗ Εθνική Λυρική Σκηνή - Pier Giorgio Morandi - Hugo de Ana, Τόσκα του Τζάκομο Πουτσίνι. Σε λιμπρέτο Giuseppe Giacosa - Luigi Illica 28-31 Ιουλίου

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Brian Eno & Roger Eno 4 Αυγούστου

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ