Ο Φρανκ Σινάτρα στην Αθήνα να ακούει Μαρινέλα

Ο Φρανκ Σινάτρα στην Αθήνα να ακούει Μαρινέλα
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα ακόμα διαμαντάκι από το Αρχείο της ΕΡΤ.

14 Μαΐου 2021

Σαν σήμερα, 14 Μαΐου 1998, φεύγει από τη ζωή ένας από τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες του 20ου αιώνα ο Αμερικανός τραγουδιστής και ηθοποιός Φρανκ Σινάτρα.

Το Αρχείο της ΕΡΤ μας υπενθυμίζει ότι ένα από τα ταξίδια που πραγματοποίησε στην Ελλάδα ήταν και αυτό τον Ιούλιο του 1971 προκειμένου να περάσει λίγες μέρες διακοπών στα νησιά. Ο Σινάτρα έφτασε στο αεροδρόμιο της Αθήνας στις 13 του μήνα και διέμεινε στο ξενοδοχείο Hilton.

Ο φωτογράφος του Associated Press (σπουδαίος) Αριστοτέλης Σαρρηκώστας κατέγραψε στιγμιότυπα με τον Σινάτρα στον χώρο υποδοχής του ξενοδοχείου και στο παραλιακό νυχτερινό κέντρο «Stork» να διασκεδάζει με την παρέα του ακούγοντας το τραγούδι της Μαρινέλλας (φωτογραφία πάνω).

 

 

Hilton. Ο Frank Sinatra με τον γιο του φίλου του και Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου Ζαν Πιέρ Πικέ (Jean Pierre Piquet).

 

 

Hilton. Ο Φρανκ Σινάτρα με τον γιο του φίλου του και Γενικού Διευθυντή του ξενοδοχείου Ζαν Πιέρ Πικέ, ο οποίος τους ακολουθεί. Στο βάθος διακρίνεται η Μπάρμπαρα Μαρξ, η μετέπειτα τέταρτη και τελευταία σύζυγος του Σινάτρα.

 

 

Ο Φρανκ Σινάτρα στο χώρο υποδοχής του Hilton Αθηνών. Μαζί του ο φίλος του και Γενικός Διευθυντής του ξενοδοχείου Ζαν Πιέρ Πικέ με τον γιο του.