Τι συζητήθηκε στη Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ

Τι συζητήθηκε στη Συνέλευση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον κήπο του Ραδιομεγάρου, στην Αγία Παρασκευή.

18 Μαΐου 2021

Δείτε μερικά από τα θέματα που τους απασχόλησαν και παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

· Η απαξίωση και ο παραγκωνισμός δημοσιογράφων, αλλά και η αύξηση του συγκεντρωτισμού στη διαχείριση της ενημέρωσης.

· Η προσπάθεια χειραγώγησης της Ενημέρωσης. Η αποσιώπηση σημαντικών ειδήσεων από τα δελτία ειδήσεων και τις ενημερωτικές εκπομπές. H ανάγκη να αντισταθούν στις παρεμβάσεις στο δημοσιογραφικό έργο. «Το πρόσφατο παράδειγμα των κομμένων θεμάτων που η διοίκηση του τομέα Ενημέρωσης αναγκάστηκε τελικά να προβάλλει μετά τις αντιδράσεις και την προκήρυξη συνέλευσης, αποδεικνύει ότι μπορούμε να υπερασπιστούμε τη δουλειά μας», λένε.

· Οι επιπτώσεις της ενιαίας δεξαμενής ρεπόρτερ όπως προβλέφθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά της εταιρίας, στο Οργανόγραμμα που πέρασε μέσα στην πανδημία. Η εφαρμογή ξεκίνησε από τον αθλητικό τομέα με πρόσχημα την λειτουργία αθλητικής ενημερωτικής ιστοσελίδας και μόνο γνωστό σχεδιασμό να εργάζονται οι δημοσιογράφοι από το σπίτι τους.

· Η κοινή ανακοίνωση των δημοσιογραφικών Ενώσεων της περιφέρειας για τις εξελίξεις στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΤ. Καταγράφεται ότι αφού τους αφαίρεσαν κάθε αυτονομία, τώρα προσλαμβάνουν προϊσταμένους από την «αγορά», με μόνο προαπαιτούμενο τις κατάλληλες «συστάσεις», αντί να ενισχύσουν την βιωσιμότητά τους που απειλείται, με κάλυψη των υπαρκτών και επειγόντων ελλείψεων σε προσωπικό.