Το ψηφιακό κράτος και τα «Ολυμπιακά όνειρα» στο «Special Report»

Το ψηφιακό κράτος και τα «Ολυμπιακά όνειρα» στο «Special Report»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (19/05/2021).

19 Μαΐου 2021

Με τον εκσυγχρονισμό του δημοσίου και την προετοιμασία των Ελλήνων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα ασχοληθεί η εκπομπή έρευνας του ΑΝΤ1 την ερχόμενη Κυριακή στις 00.45. Ο Τάσος Τέλλογλου συναντά τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, και την ηγετική του ομάδα, οι οποίοι θα μιλήσουν για την ψηφιακή μετάβαση της ελληνικής κυβέρνησης, τις επιτυχίες και τις αστοχίες τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν κ.ά., και επισκέπτεται την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Στη συνέχεια ο Αντώνης Φουρλής συναντά την ιστιοπλόο Κατερίνα Δίβαρη και τον παλαιστή Γιώργο Πιλίδη, οι οποίοι προετοιμάζονται για τους φετινούς Ο.Α. και μιλούν για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τον καιρό της πανδημίας, την αγάπη τους για τον αθλητισμό και το όνειρο για ένα ολυμπιακό μετάλλιο.

-------------------------

Αντώνης Δημητριάδης, Νικολέτα Βλαβιανού και Πάνος Καλίδης στο «The 2Night Show».

Απόψε στις 23.30, στον ΑΝΤ1, ο Γρηγόρης Αρναούτογλου φιλοξενεί προσωπικότητες από τον χώρο της μουσικής, της υποκριτικής και (εμμέσως) της τηλεόρασης. Ο Αντώνης Δημητριάδης, DJ, παρουσιαστής του «Mega Star» και συντελεστής του «Σπιτιού με το Mega», η Νικολέτα Βλαβιανού που πρωταγωνιστεί φέτος στο «Χαιρέτα μου τον Πλάτανο» της ΕΡΤ1, και ο τραγουδιστής Πάνος Καλίδης που μέχρι πρόσφατα συμμετείχε ως παίκτης στο «Survivor».

-------------------------

Η συνέντευξη του Μπαράκ Ομπάμα στον Τζέιμς Κόρντεν, στην Cosmote TV.

Προ ημερών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ φιλοξενήθηκε στο «The Late Late Show with James Corden», ένα από τα δημοφιλέστερα talk show παγκοσμίως, και η συνδρομητική πλατφόρμα θα την προβάλλει αποκλειστικά και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, αύριο στις 21.00 μέσα από το Cosmote Series HD. Στην συνέντευξη ο Μπαράκ Ομπάμα μιλά για τη ζωή του μετά το τέλος της προεδρικής του θητείας, για το βιβλίο του «Γη της Επαγγελίας» («A Promise Land») όπου καταγράφει τα απομνημονεύματά του ως πρόεδρος των ΗΠΑ, αλλά και την πρόσφατη απώλεια του σκύλου του, Μπο.

-------------------------

Συμφωνία ΕΙΙΡΑ-ΕΔΕΜ για τα πνευματικά δικαιώματα.

Μετά την Αυτοδιαχείριση, η Ένωση Ιδιοκτητών Ραδιοφώνων Αττικής ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε και με τον νεοσύστατο οργανισμό συλλογικής διαχείρισης, για την καταβολή της αμοιβής στους δικαιούχους καλλιτέχνες-μέλη του. Η νέα σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών καλύπτει το διάστημα 2018-2021, από τότε δηλαδή που ξέσπασε το σκάνδαλο της ΑΕΠΙ μέχρι φέτος, με δυνατότητα παράτασης. «Την περαιτέρω εξομάλυνση της ραδιοφωνικής αγοράς σηματοδοτεί η συμφωνία-πλαίσιο της ΕΙΙΡΑ με την Ένωση Δικαιούχων Έργων Μουσικής (ΕΔΕΜ). Η θετική αυτή εξέλιξη [...] πλέον κλείνει το κενό που άφησε στη διαχείριση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας η ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ΑΕΠΙ, από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού τον Μάϊο 2018», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΕΙΙΡΑ.

-------------------------

Στο ERTflix ο πρώτος τελικός της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Αύριο στις 12 το μεσημέρι και μέσα από το ΕΡΤ Sports 2, θα μεταδοθεί το ντέρμπι μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, στην πρώτη κατηγορία του γυναικείου μπάσκετ. Πρόκειται για αγώνα ο οποίος θα διεξαχθεί σε επανάληψη, μετά από ένσταση των φιλοξενουμένων. Στην περιγραφή θα βρίσκεται ο Κώστας Σωτηρίου.