Peter Salchev Κώστας Μαγγίνας David Lynch

Peter Salchev Κώστας Μαγγίνας David Lynch
Ακολουθήστε μας στο Google news

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

22 Απριλίου 2010Peter Salchev Κώστας Μαγγίνας David Lynch |
The call

Τρεις μεγάλοι μουσικοί, ένα κοινό project, μία μοναδική συναυλία
 
Πότε; Κυριακή 9 Μαΐου 2010
Που;  Block33 (26ης Οκτωβρίου 33, Σφαγεία. τηλ.2310/533533)
Οι πόρτες ανοίγουν στις 21.30

Προπώληση: 12 ευρώ (Metropolis, Tickethouse, Source)
Ταμείο: 15 ευρώ
Αγορά μέσω του site www.maginas.eventbrite.com :
8 ευρώ (περιορισμένα εισιτήρια)
 
Με έμπνευση, πειρασματισμό και φαντασία τρεις δεξιοτέχνες της τζαζ, ο Peter Salchev, ο Κώστας Μαγγίνας και ο David Lynch θα σας ταξιδέψουν στο ποιητικό σύμπαν του άλμπουμ των δύο πρώτων, The Call που παρουσιάζεται την Κυριακή, 9 Μαϊου στον Πολυχώρο Πολιτισμού Block33.


Μια περιπλάνηση λιτή, ανατρεπτική και ιδιαιτέρως ατμοσφαιρική στην κέλτικη και ιρλανδέζικη μουσική αλλά και σε γνωστά αμερικάνικα γκόσπελ όπως το Amazin’ Grace, σε μπλουζ και φολκ της δεκαετίας του ΄60 όπως το Morning Dew, ή διασκευές κλασικών κομματιών όπως το Summertime του Gershwin και αυτοσχεδιασμούς σε βαλκανικούς δρόμους όπως το The Call.                                
Διευρύνοντας τα όρια τους και εφευρίσκοντας με τη μουσική μια νέα γλώσσα όπως κάνει ο κινηματογράφος με την εικόνα, με αυτοσχεδιασμούς, παιχνίδια της φωνής και των οργάνων οι τρεις δημιουργικοί μουσικοί θα στήσουν  ένα πρόγραμμα όπου τίποτε δε διακόπτει τη ροή. Μια παλλόμενη, ρευστή και υποκινητική παράσταση, διανθισμένη από μια ανεξάντληντη ευρηματικότητα φράσεων σ΄ένα παιχνίδι για τρεις: το υποβλητικό σαξόφωνο και τα κρουστά του David Lynch, τις λεπταίσθητες ακουστικές κιθάρες και το μαντολίνο του Κώστα Μαγγίνα και την εξαιρετική ερμηνεία του σπουδαίου ερμηνευτή της τζαζ από τη Βουλγαρία, Peter Salchev.                                                    
Ρυθμός, ένταση, ασυγκράτητη δύναμη και ψυχή δημιουργούν μια μοναδική εμπειρία καθώς οι τρεις συντελεστές ανταλλάσσουν μουσικά βιώματα, ανάσες και ευαισθησίες σε μια μουσική που είναι προορισμένη να αλλάζει συνεχώς και να μην παίζεται ποτέ με τον ίδιο τρόπο. Μαζί τους, τρεις ξεχωριστοί καλεσμένοι, ο Ηλίας Ζάικος στην κιθάρα, ο Δημήτρης Παναγούλιας στα κρουστά και ο Βασίλης Παπαδόπουλος ( φωνή).

PETER SALCHEV
Φωνή
ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΓΓΙΝΑΣ
ακουστικές κιθάρες, μαντολίνο
DAVID LYNCH
τενόρο - σοπράνο σαξόφωνο, κρουστά
 
Guests:
ΗΛΙΑΣ ΖΑΙΚΟΣ
κιθάρα
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΟΥΛΙΑΣ
κρουστά
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φωνή
THE CALL (Ano Kato records ρει 2038, Cue 001)
http://www.myspace.com/kostasmaginasthecall