Σε μια τέτοια πορεία αναγνωρίζει κανείς προειλημμένη απόφαση;

Σε μια τέτοια πορεία αναγνωρίζει κανείς προειλημμένη απόφαση;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Τέλεια ντεκόρ η Ακρόπολη, η Αρχαία Αγορά, το Ηρώδειο και οι ναοί του Ποσειδώνα στο Σούνιο και του Δία στη Νεμέα.

31 Μαΐου 2021

 

Της Βάσως Τζεβελέκου (Εφημερίδα των Συντακτών)

15 Δεκεμβρίου 2020. Η κ. Μητσοτάκη σπάει το lockdown και ταξιδεύει στην Καλαμάτα. Συνοδεύει την καλλιτεχνική διευθύντρια και στελέχη του Dior στο μουσείο «Βικτωρία Γ. Καρέλια», που στεγάζει αξιόλογη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών. Το κλειστό μουσείο (όπως όλα της χώρας) ανοίγει ειδικά για τους υψηλούς επισκέπτες. Το Μαξίμου χαρακτηρίζει «χυδαιότητα» όσα γράφονται και ενημερώνει: «...οφείλουμε να σημειώσουμε λοιπόν ότι η κα Μαρέβα Γκραμπόφσκι-Μητσοτάκη δεν πήγε στην Καλαμάτα για εκδρομή, αλλά κατόπιν της προβλεπόμενης έγγραφης άδειας από την Πολιτική Προστασία, συνοδεύοντας στελέχη του οίκου Dior, ενός από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως, που ήρθαν στη χώρα μας προκειμένου να ερευνήσουν ύστερα από περιήγηση σε μουσεία, τη δυνατότητα η νέα τους collection το 2021 να έχει αναφορά στην Ελλάδα με αφορμή και τα 200 χρόνια από την ανεξαρτησία. Το γεγονός αυτό, όπως αντιλαμβάνονται όλοι, θα αποτελέσει σημαντική προβολή για τη χώρα....».

23 Απριλίου 2021 ο γαλλικός οίκος Dior ανακοινώνει ότι θα οργανώσει ντεφιλέ στις 17 Ιουνίου στην Αθήνα. «Είναι επίσημο: Ο οίκος Dior θα παρουσιάσει τη συλλογή του στην Ακρόπολη τον Ιούνιο» γράφει το Jenny.gr της Τζένης Μπαλατσινού (συζύγου του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια), η οποία ωστόσο έχει δηλώσει ότι πλέον έχει αποχωρήσει.

Η ανάρτηση κατεβαίνει και το υπουργείο Πολιτισμού εκδίδει ανακοίνωση. «....τα στελέχη του οίκου μόδας Dior έχουν ζητήσει να επισκεφθούν στις 26, 27 και 28 Απριλίου αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία. Συγκεκριμένα την Ακρόπολη, το Ηρώδειο, τον Ναό του Ηφαίστου, το Παναθηναϊκό Στάδιο, τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο και τον Ναό του Δία στη Νεμέα. Αλλο, επίσημο, αίτημα δεν έχει υποβληθεί στο ΥΠΠΟΑ...».

25 Μαΐου 2021 με τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ και με την υπουργική απόφαση που αναμένεται να εκδοθεί, τα στελέχη του Dior παίρνουν τελικά την έγκριση για να φωτογραφήσουν, κινηματογραφήσουν και να αεροφωτογραφήσουν τα μοντέλα στους αρχαιολογικούς χώρους που ζήτησαν.