ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ METAL ΔΙΣΚΟΙ

ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΙ ΚΑΙ ΚΑΛΟΙ METAL ΔΙΣΚΟΙ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Με όλα αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό, η μουσική είναι πάντα ένα σίγουρο καταφύγιο για όλους μας.Αρκετές κυκλοφορίες είχαμε μέχρι τώρα από τον χώρο του metal, κλείνοντας το πρώτο τετράμηνο του 2010.

07 Μαΐου 2010New releases

Αρκετές κυκλοφορίες είχαμε μέχρι τώρα από τον χώρο του metal, κλείνοντας το πρώτο τετράμηνο του 2010.

Για το album του Slash τα είπαμε αναλυτικά την προηγούμενη εβδομάδα. Πολύ καλή κυκλοφορία από τον εξαιρετικό αυτόν κιθαρίστα, μια δουλεία που αρέσει στους ακροατές του hard rock.
Απ’ ότι διαβάζω, οι κριτικές είναι θετικές από παντού.

Ας δούμε ακόμα έξι κυκλοφορίες που μας τράβηξαν το ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες.


Οι Βρετανοί CATHEDRAL είχαν πέντε χρόνια να κυκλοφορήσουν νέα δουλειά. Φέτος επέστρεψαν με ανανεωμένο ήχο και ένα διπλό δίσκο. Το The guessing game είναι μια πολύ καλή επιστροφή για την μπάντα του Lee Dorian, έχουν εμπλουτίσει τον ήχο τους με στοιχεία από τον ψυχεδελικό ήχο των late 60’s- early 70’s. Όλα αυτά τα έχουν ενσωματώσει πολύ καλά στον ήχο τους, μπαίνοντας στην τρίτη δεκαετία της ύπαρξης τους με το καλύτερο τρόπο.


Οι Γερμανοί (που είναι φίλοι μαs) θεωρούν τα τελευταία χρόνια τον Τοbias Sammet σαν το μεγαλύτερο τους ταλέντο στον χώρο του metal και κατά συνέπεια σημαντικό εξαγώγιμο προϊόν.
Φέτος ο πολυτάλαντος τραγουδιστής επιστρέφει με το προσωπικό του project τους AVANTASIA με όχι έναν αλλά δύο δίσκους. Τα Angel of Babylon και The wicked symphony είναι και πάλι άριστα δείγματα των ικανοτήτων του συνθέτη και μεταξύ των άλλων αίσθηση προκαλούν και οι συμμετέχοντες τραγουδιστές σε αυτά. Την elite των metal φωνών βρίσκουμε σε αυτούς τους δίσκους.Jorn Lande, Andre Matos, Michael Kiske, Russell Allen, Bob Catley, Tim Owens, Klaus Meine, Jon Oliva είναι αν μι τι άλλο ηχηρά ονόματα όταν τα έχεις στον δίσκο σου.


Οι DILLINGER ESCAPE PLAN είναι από τα πιο σημαντικά ονόματα που ακούσαμε την προηγούμενη δεκαετία. Κάθε νέα κυκλοφορία τους καταφέρνει να ωριμάσει κι άλλο τον ήχο τους. Με νέο drummer στις τάξεις τους επιστρέφουν με τον τέταρτο κατά σειρά δίσκο τους και με το metalcore της μπάντας πολλές φορές να φθάνει όσο πιο κοντά γίνεται στον ήχο και την φιλοσοφία της μεγάλη τους επιρροής, που δεν είναι άλλοι από τους FAITH NO MORE. Το Option Paralysis είναι πραγματικά καταιγιστικός δίσκος που θα προσθέσει πολλούς νέους οπαδούς στις τάξεις τους σχήματος.

Για τους ΤRΙPTYCON ξέρουν πολύ καλά οι οπαδοί του Tom Gabriel Fischer ότι αποτελούν την συνέχεια των CELTIC FROST. Όταν ο τελευταίος αποφάσισε να εγκαταλείψει τους CELTIC FROST δημιούργησε τους TRIPTYCON και ανακοίνωσε ότι το αποτέλεσμα θα είναι όσο πιο κοντά θα μπορέσει στο ύφος του Monotheist, του τελευταίου δίσκου των FROST.
Τόπε και το έκανε και έτσι το Eparistera daimones, το ντεμπούτο του με την νέα του μπάντα,
συνεχίζει το βαρύ/σκοτεινό/ μουντό τοπίο που τόσο επιτυχημένα ο Gabriel και η παρέα του αποτύπωσαν στο Monotheist το 2006. Ο Ελβετός τα κατάφερε για άλλη μια φορά.


Η Κύπρος δεν έχει ακουστεί όλα αυτά τα χρόνια για τις metal μπάντες της. Όμως οι ARRYAN PATH υπάρχουν αρκετά χρόνια αφού το πρώτο τους demo κυκλοφόρησε το 1999. Το 2004 κυκλοφόρησαν τον πρώτο τους δίσκο με τίτλο Road to Macedonia και μόλις πρόσφατα τον δεύτερο δίσκος τους Terra Incognita. Ο τραγουδιστής Νικόλας Λεπτός είναι μια από τις καλύτερες φωνές στο power metal τα τελευταία χρόνια απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα στον δίσκο αυτόν. Το μελωδικό και λυρικό επικό power metal της μπάντας διαθέτει όλα τα στοιχεία αυτά που ακούσαμε σε αυτό το είδος τα προηγούμενα χρόνια με τον καλύτερο τρόπο.
Δέκα εμπνευσμένες συνθέσεις περιέχει ο δίσκος που ξεχωρίζουν για την έμπνευση, τις ιδέες, το παίξιμο και την παραγωγή, παρότι ο δίσκος κυκλοφορεί σε μικρή ανεξάρτητη εταιρία. Πολύ σημαντική κρίνεται και η συμμετοχή στο τραγούδι Cassiopeia – και ουσιαστικά επανεμφάνιση- του Βαγγέλη Μαράνη, ενός αγαπημένου μας τραγουδιστή στα μέσα των 90’s, όταν τραγουδούσε στους Γερμανούς SANVOISEN. Ένα μεγάλο μπράβο στα παιδία, καλό είναι να ακουστεί ευρύτερα.

Την επόμενη εβδομάδα θα επανέλθουμε πιθανόν με μερικά ακόμα δισκάκια που ξεχώρισαν τους πρώτους μήνες του 2010.

Με όλα αυτά που ακούμε τον τελευταίο καιρό, η μουσική είναι πάντα ένα σίγουρο καταφύγιο για όλους μας. Αν και με τα οικονομικά μέτρα που μας επιβάλουν, τόσο η αγορά δίσκων και η παρακολούθηση μιας συναυλίας οδεύει να γίνει είδος πολυτελείας. Μένει να δούμε τι μέλλον αποφάσισαν για εμάς αυτοί που ψηφίσαμε για να μας εκπροσωπούν.
Ταιριάζει γάντι το κομμάτι των ΜΕΤΑL CHURCH “Date with poverty” για τις ημέρες που έρχονται.
Δείτε το εδώ. http://www.youtube.com/watch?v=d0okvjA0oaA