Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ Παπαδρόσος και Υποφάντης

Στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ Παπαδρόσος και Υποφάντης
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ως «θλιβερή εξαίρεση» χαρακτηρίζει τον ΣΚΑΪ που έσπασε την απεργία το Διασωματειακό.

11 Ιουνίου 2021

Εναντίον του ΣΚΑΪ στράφηκαν τα σωματεία Τύπου, του απεργοσπαστικού ΣΚΑΪ που λειτουργούσε με διαφορετικούς παρουσιαστές από τους «βασικούς» του. Το πρωί βγήκε άλλη ενημερωτική εκπομπή, και όχι το «Σήμερα» του Δημήτρη Οικονόμου και της Μαρίας Αναστασοπούλου, το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων για μόλις 5 λεπτά χωρίς την Εύα Αντωνοπούλου, και το κεντρικό δελτίο ειδήσεων (ξανά) χωρίς τη Σία Κοσιώνη.

Το Διασωματειακό, αφού χαιρέτησε την συμμετοχή των εργαζομένων στα ΜΜΕ στην απεργία, χαρακτήρισε «θλιβερή εξαίρεση» τον ΣΚΑΪ ενώ έδωσε διευκρινίσεις και σε δύο ραδιοσταθμούς για τα απεργιακά δελτία:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ χαιρετίζουν τον αγώνα όλων των συναδέλφων, οι οποίοι από το πρωί απεργούν αντιτασσόμενοι στο νομοσχέδιο, που επιχειρεί να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.

Θλιβερή εξαίρεση αποτελεί ο Τ/Σ «ΣΚΑΙ», που επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό με «εκπομπή» σήμερα το πρωί και σχεδιασμό για δελτία ειδήσεων. Οι πρακτικές αυτές είναι καταδικαστέες από το σύνολο των συναδέλφων και οι ελάχιστοι εργαζόμενοι που διαχωρίζουν τη θέση τους, στην ουσία αδιαφορούν για το κοινό συμφέρον αλλά και για τον σημαντικό αγώνα που δίνει ο κλάδος. Θα αντιμετωπιστούν όπως ορίζουν τα Καταστατικά των Ενώσεών τους.

Διευκρινίζεται προς πάσα κατεύθυνση ότι οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ δεν έχουν δώσει οδηγία για απεργιακά δελτία όπως επικαλέστηκαν δύο ραδιοφωνικοί σταθμοί. Από την απεργία εξαιρούνται μόνο οι συνάδελφοι που καλύπτουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις, για να τις καταγράψουν και όχι να τις μεταδώσουν «ζωντανά»».

Η Ένωση Συντακτών έλαβε επιπλέον μέτρα κατά του ΣΚΑΪ, παραπέμποντας στο Πειθαρχικό τον γενικό διευθυντή ειδήσεων του καναλιού, Βασίλη Παπαδρόσο, και έναν από τους παρουσιαστές της πρωινής εκπομπής, τον Νίκο Υποφάντη, ενώ ζήτησε τη διερεύνηση και τυχόν άλλων υπευθύνων.