Δεν φταίει η Αστυνομία αλλά τα ΜΜΕ

Δεν φταίει η Αστυνομία αλλά τα ΜΜΕ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Διαμαρτύρεται η ΕΣΗΕΑ επειδή η ΕΛ.ΑΣ. παρουσιάζει έτοιμες συνεντεύξεις αστυνομικών, συνεντεύξεις που δεν τις πήραν δημοσιογράφοι.

22 Ιουνίου 2021

 

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

Είναι μία σειρά δραματοποιημένων και προπαγανδιστικών για τη δράση της βίντεο, που έχει δημιουργήσει η Αστυνομία και στα οποία περιέχονται συνεντεύξεις αστυνομικών, που, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ενεπλάκησαν σε επίκαιρα περιστατικά, τα οποία απασχόλησαν την κοινή γνώμη. «Η Ελληνική Αστυνομία παρουσιάζει ιστορίες με Αστυνομικούς, μπλε μέχρι το κόκκαλο!», λέει εντελώς αντιαισθητικά η ΕΛ.ΑΣ..

Η ΕΣΗΕΑ απέστειλε επιστολή προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Μιχαήλ Καραμαλάκη: «Το γεγονός αυτό της υποκατάστασης δημοσιογράφων, που καθήκον τους είναι να μεταφέρουν στους πολίτες την είδηση έγκυρα και αντικειμενικά, ως λειτουργοί του αγαθού της ενημέρωσης, από λειτουργούς ταγμένους στην προάσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών είναι πρωτοφανές και πλήττει το δημοσιογραφικό επάγγελμα».

Δεν ευθύνεται όμως η Ελληνική Αστυνομία και η προπαγάνδα της. Αυτή από τη μεριά της σωστά πράττει. Ευθύνονται πρωτίστως τα ΜΜΕ που παίρνουν το υλικό της αστυνομίας και το αναπαράγουν, πολλές φορές μάλιστα χωρίς να λένε από που προέρχεται! Δείτε πως έπαιξαν το τελευταίο βίντεο της σειράς πολλά ΜΜΕ μιλώντας για τον «αστυνομικό που έκανε τους πάντες να λυγίσουν με την φωτογραφία του έχοντας αγκαλιά το μόλις 11 μηνών μωράκι της άτυχης Καρολάιν». Είναι ο αστυνομικός που «σπάει τη σιωπή του»! Θα τρελαθούμε εντελώς...

ΕΡΤ: «Ο πρώτος αστυνομικός που αντίκρυσε την φρίκη του εγκλήματος στα Γλυκά Νερά, Χρήστος Βαρδίκος, με δυσκολία περιγράφει τις εικόνες από τη σοφίτα όπου, όπως λέει, άφησε για πάντα ένα κομμάτι της καρδιάς του».
Πρώτο Θέμα: «Δείτε το βίντεο: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που βρήκε την Καρολάιν νεκρή μέσα στο σπίτι στα Γλυκά Νερά και το μωρό να βρίσκεται δίπλα της»
Open: «Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συγκλονίζει ο αστυνομικός που μπήκε στο σπίτι πρώτος».

Τζάμπα διαμαρτύρεται προς την ΕΛ.ΑΣ η ΕΣΗΕΑ, αλλού έπρεπε να στρέψει τα πυρά της. Και να μη γράφει στο τέλος της ανακοίνωσής της το εξής γελοιοδέστατο: «Αποβλέπουμε στην καλύτερη συνεργασία σας με τους συναδέλφους μας, ώστε το αποτέλεσμα να δικαιώνει την προσφορά και των δύο πλευρών στην κοινωνία».

Συνεργασία αστυνομικών και δημοσιογράφων γιατί είναι γνωστή η προσφορά και των δύο πλευρών στην κοινωνία; Θα μας πάρουν με τις πέτρες!