ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΡΝ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ,ΚΥΡΙΕ ΜΠΕΡΝ
Ακολουθήστε μας στο Google news

14 Μαΐου 1952 γεννήθηκε ο Ντέιβιντ Μπερν, Αμερικανός ρόκερ, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Talking Heads».

14 Μαΐου 2010
14 Μαΐου 1952 γεννήθηκε ο Ντέιβιντ Μπερν, Αμερικανός ρόκερ, ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος «Talking Heads».

Need to Know

@ Ο Ντέιβιντ Μπερν δεν είναι «τυπικά» Αμερικανός. Είναι αυθεντικός Νεοϋορκέζος.
Ο καλλιτέχνης, που γεννήθηκε το 1953 στη Σκοτία, το 1974 στο «Μεγάλο Μήλο» έφτιαξε το συγκρότημα των «Τόκιν Χεντς». Μαζί τους κυκλοφόρησε 8 αριστουργηματικά νιου γουέιβ, αρτ-πανκ άλμπουμ σαν τα «Fear of Music», «Naked» και «Remain in Light».

@ Το 1981 ο Ντέιβιντ Μπερν, μαζί με τον Μπράιαν Ινο (τον διασημότερο παραγωγό μουσικής, μετά τον Φιλ Σπέκτορ) έγραψαν το άλμπουμ (που λογίζεται ως η πρώτη σόλο δουλειά του Μπερν) «My Life in the Bush of Ghosts». Ενα μουσικό πείραμα, που εντός του ζούσαν ακούσματα, μουσικές νοοτροπίες και τεχνοτροπίες που προλόγιζαν (εκείνη την εποχή) το μέλλον της ποπ μουσικής κουλτούρας.
«Φέρνω ένα νέο είδος θεάματος στην Αθήνα»

@ Το 1987 για τη δουλειά που έκανε μαζί με τους Ιάπωνες συνθέτες Ρουίτσι Σακαμότο και Κονγκ Σου στη σύνθεση του σάουντρακ «Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» (ταινία που σκηνοθέτησε ο Μπερνάρντο Μπερτολούτσι) πήρε Οσκαρ. Η τελευταία δισκογραφική δουλειά του Μπερν (σε συνεργασία με τον Μπράιαν Ινο) είχε τον τίτλο «Everything That Happens Will Happen Τoday». Το άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2008. Αποθεώθηκε από το σύνολο του παγκόσμιου μουσικού Τύπου.

@ Εως σήμερα οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν την ερμηνεία μουσικής, τη συγγραφή της, την ηθοποιία, τη σκηνοθεσία, τη δημιουργία δισκογραφικής εταιρείας, την παραγωγή μουσικής.

@ Για διάφορες μουσικές δουλειές του έχει βραβευτεί με Οσκαρ, με Γκράμι, με «Χρυσή Σφαίρα».

@ Συχνά συμμετέχει σε εκδηλώσεις φιλανθρωπίας. Και πιστεύει πως ο Μπαράκ Ομπάμα είναι ο άνθρωπος που μπορεί να φέρει την ελπίδα ξανά στους Αμερικανούς.

Πολλές φορές έχω μπερδευτεί και «χαθεί» με τα τραγούδια του. Άπειρες φορές έχω κολλήσει με τη σπάνια μουσική ιδιοφυία του. Κλείνω το κείμενο εδώ. Σόρι, αλλά μου είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω τη λιακάδα ή τη σκοτεινιά ενός αιώνια ανήσυχου μυαλού…  

Πηγές
davidbyrne.com
Έθνος
en.wikipedia.org