«Χαμένες» εκπομπές από τη Λιλιπούπολη σε πρώτη μετάδοση

«Χαμένες» εκπομπές από τη Λιλιπούπολη σε πρώτη μετάδοση
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ενα Δεύτερο Πρόγραμμα γεμάτο Λιλιπούπολη σήμερα και δεν θα αλλάξουμε συχνότητα ούτε λεπτό.

09 Ιουλίου 2021

Σήμερα Παρασκευή όλο το Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7 γίνεται μια Λιλιπούπολη! Άγνωστα επεισόδια, συνεντεύξεις με τους δημιουργούς, μία παλιά συναυλία αλλά και νέες εκδόσεις και συζητήσεις για την σημασία και τη διαχρονικότητα των νοημάτων της Λιλιπούπολης.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμεταδίδονται για πρώτη φορά «χαμένα» επεισόδια της εκπομπής τα οποία παρέδωσε πρόσφατα στο Αρχείο της ΕΡΤ ο Γιώργος Αλλαμανής. Τα επεισόδια θα μεταδοθούν στις: 08:00, 10:00, 12:00, 14:00, 17:00, 18:00 και στις 19:45.

14:00 – 16:00, «Εδώ Λιλιπούπολη». Η Συναυλία.
Από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας μεταδίδεται η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 18 Αυγούστου 1980. Τραγούδησαν η Μαριέλλη Σφακιανάκη, ο Σπύρος Σακκάς, η Σαββίνα Γιαννάτου, ο Αντώνης Κοντογεωργίου, η Γιώτα Πρεβελάκη, η Αρετή Στεφανίδου, ο Φίλιππος Κουτλίδης. Τη συναυλία παρουσίασε ο Σταμάτης Φασουλής.
Επιμέλεια: Σιδερής Πρίντεζης.

17:00-18:00
Ο Κώστας Θωμαΐδης συνομιλεί με τους συνθέτες Νίκο Κυπουργό και Δημήτρη Μαραγκόπουλο και τους ερμηνευτές Σαβίνα Γιαννάτου, Τάσση Χριστογιαννόπουλο και Δώρο Δημοσθένους.

18:00-20:00, «Το Κλειδί του Σολ στη Λιλιπούπολη»
Ο Γιώργος Αλλαμανής, συγγραφέας του υπό έκδοση βιβλίου «Στον Καιρό της Λιλιπούπολης», συγκέντρωσε κατά την τετραετή έρευνά του δεκάδες χαμένα επεισόδια τα οποία παρέδωσε πρόσφατα στην ΕΡΤ. Κάποια από αυτά θα μεταδοθούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ο ίδιος θα είναι καλεσμένος του Σιδερή Πρίντεζη στο «Κλειδί του Σολ».
Στη δίωρη εκπομπή θα ακουστούν τραγούδια από τις αυθεντικές εκπομπές με τις φωνές των ηθοποιών, αποσπάσματα από τα χαμένα επεισόδια, ηχογραφήσεις από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας που σχετίζονται με τη «Λιλιπούπολη» και τους συντελεστές της, αλλά και μικρές μουσικές εκπλήξεις.
Στη συζήτηση θα ξετυλιχθεί το νήμα της χρυσής εποχής του Τρίτου Προγράμματος, όταν ήταν διευθυντής ο Μάνος Χατζιδάκις, αναζητώντας απαντήσεις σε δύο ερωτήματα: τί ήταν η Λιλιπούπολη στην εποχή της και γιατί παραμένει ισχυρό μέχρι σήμερα το μουσικό, πολιτικό και πολιτιστικό της αποτύπωμα.