Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «Καρτ Ποστάλ» της ΕΡΤ

Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της «Καρτ Ποστάλ» της ΕΡΤ
Ακολουθήστε μας στο Google news

Media News εν τάχει (15/07/2021).

15 Ιουλίου 2021

Αντίστροφη μέτρηση για την προβολή μιας ακόμη μεγάλης παραγωγής της δημόσιας τηλεόρασης, στον τομέα της μυθοπλασίας. Ο λόγος για την «Καρτ Ποστάλ», τη νέα σειρά διάρκειας 12 επεισοδίων που θα προβάλλει από την ερχόμενη σεζόν η ΕΡΤ1, που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Βικτόρια Χίσλοπ. Πρωταγωνιστούν η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Γιάννος Περλέγκας, η Χαρά Μάτα Γιαννάτου και ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, οι οποίοι μαζί με το υπόλοιπο καστ βρίσκονται αυτές τις ημέρες στην Κρήτη για τα γυρίσματα της σειράς.

-------------------------

Ο Ολυμπιακός στον δρόμο για το Champions League μέσα από το Mega.

Μια ακόμη αναμέτρηση των «ερυθρόλευκων», μέσα σε λίγες ημέρες, θα μεταδώσει το «μεγάλο κανάλι». Αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, για τον β' προκριματικό γύρο του Champions League, την Τετάρτη 21 Ιουλίου στις 22.00, σε περιγραφή του Αντώνη Κατσαρού και του Γιώργου Χελάκη, με ρεπορτάζ από τον Νίκο Κώτση. Μια ώρα πριν τη σέντρα θα βγει στον αέρα και το pre game show του Mega για τον αγώνα.

-------------------------

«Τα παιδιά της Μουσιωτίτσας» στην «Αφύλαχτη Διάβαση».

Σε μια από τις μεγαλύτερες σφαγές των ναζί επί ελληνικού εδάφους, εστιάζει το νέο επεισόδιο της σειράς ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη. Αύριο στις 15.00 και μέσα από τις συχνότητες του Πρώτου Προγράμματος 105.8, η «Αφύλαχτη Διάβαση» παρουσιάζει τα «παιδιά της Μουσιωτίτσας», ένα από τα χωριά των Ιωαννίνων το οποίο το καλοκαίρι του 1943, μαζί με τους Λιγκιάδες και το Κομμένο, καταστράφηκε από την Μεραρχία Εντελβάις με περισσότερους από 2,5 χιλιάδες αμάχους να εκτελούνται και να σφαγιάζονται, από τις ναζιστικές δυνάμεις. Στο ραδιοφωνικό ντοκιμαντέρ μιλούν οι Μαρία Αναστασίου (επιζώσα), Βασίλης Αναστασίου (γιος του Κώστα Αναστασίου), Μιλτιάδης Κίτσος (πρώην μέλος της τοπικής κοινότητας Μουσιωτίτσας) και Δημήτρης Βλαχοπάνος (φιλόλογος και συγγραφέας).

-------------------------

Η Τάνια Τσανακλίδου και η Λίνα Νικολακοπούλου συναντώνται μουσικά (και) στο Δεύτερο.

Αύριο στις 21.00 η εκπομπή «Παρ'το αλλιώς... θα βρεις!» του Γιώργου Τσάμπρα παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στη συνεργασία της μεγάλης ερμηνεύτριας και της σπουδαίας στιχουργού, με αφορμή τις φετινές κοινές τους εμφανίσεις. Στον αέρα του Δεύτερου Προγράμματος 103.7 θα ακουστούν πρώτες εκτελέσεις των τραγουδιών του «Μαμά γερνάω», και όλα τα τραγούδια που έχει ερμηνεύσει η Τάνια Τσανακλίδου σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου, μαζί με πρώτες ηχογραφήσεις κομματιών που επέλεξαν οι δύο καλλιτέχνιδες για το πρόγραμμα των κοινών εμφανίσεών τους.