Αναταραχή στην ΕΡΤ3 με παραιτήσεις

Αναταραχή στην ΕΡΤ3 με παραιτήσεις
Ακολουθήστε μας στο Google news

Χωρίς διευθυντή ενημέρωσης η ΕΡΤ3 και χωρίς προϊσταμένους.

18 Ιουλίου 2021

Μία μόλις ημέρα πριν φύγει για διακοπές ο Γενικός Διευθυντής της ΕΡΤ3, Φίλιος Στάγκος, τοποθετημένος στη θέση αυτή από τον Κωνσταντίνο Ζούλα, έλαβε την παραίτηση του Δημήτρη Αθανασόπουλου, του Διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ 3. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσουν και οι παραιτήσεις δύο προϊσταμένων, της Χριστίνας Συμεωνίδου και της Ελένης Καμπάκη.

Το ωραίο της υπόθεσης είναι που το επιτελείο του πολιτικού τμήματος αποτελούσε επιλογή του ίδιου του Φίλιου Στάγκου, ο οποίος θεωρείται, όπως λένε από τη Θεσσαλονίκη, «ικανότατος μάνατζερ και σίγουρα καλύτερος από δημοσιογράφος».

Οι λόγοι παραίτησης του Δημήτρη Αθανασόπουλου, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η υποβάθμιση της ΕΡΤ3 και το γεγονός ότι έχει χαθεί ο τοπικός χαρακτήρας της. Αυτό είναι αλήθεια και αφορά τόσο την τωρινή κυβέρνηση όσο και την προηγούμενη που δεν φρόντισαν να υπάρχει αυτοκέφαλο της ΕΡΤ3 κάνοντας την ένα υπομάγαζο της Αθήνας. «Ο,τι σαβούρα έχουν από την Αθήνα τη φέρνουν στη Θεσσαλονίκη» λένε διάφοροι στο κανάλι ενώ, κάποιοι, θεωρούν ότι η Αθήνα τους «σπρώχνει» τα επικίνδυνα για την κυβέρνηση ρεπορτάζ ώστε να «διώχνει» μετά τα παράπνα προς τη Θεσσαλονίκη. Τρανταχτό παράδειγμα της υποβάθμισης είναι που η ΕΡΤ3 έδειχνε το Ρολάν Γκαρός αλλά τον τελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά τον πήρε η ΕΡΤ1.

Υπάρχουν και παράπονα για τον Φίλιο Στάγκο πως εμφανίζεται όλο και πιο σπάνια στα γραφεία της ΕΡΤ3. Το θέμα είναι τώρα ότι δεν υπάρχουν και πρόσωπα να καλύψουν τις κενές θέσεις. Κάποιοι που γνωρίζουν τη δουλειά εξοβελίστηκαν (Δημήτρης Ντόζης, Χριστίνα Καλημέρη π.χ.) και είναι δύσκολο να επιστρέψουν.

Για την κατάσταση στην ΕΡΤ3 ζήτησε και ενημερώθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης.