ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ JANET

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ JANET
Ακολουθήστε μας στο Google news

16 Μαΐου 1966, γεννήθηκε η  Janet Jackson. Μεγαλωμένη σε μία από τις πιο σπουδαίες μουσικές οικογένειες και έχοντας ως αδερφό το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία της pop δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής.

16 Μαΐου 2010
16 Μαΐου 1966, γεννήθηκε η  Janet Jackson. Μεγαλωμένη σε μία από τις πιο σπουδαίες μουσικές οικογένειες και έχοντας ως αδερφό το μεγαλύτερο ταλέντο στην ιστορία της pop δεν μπορούσε παρά να ακολουθήσει τον δρόμο της μουσικής.

Need to know

@ Το προσωπικό της ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε το 1982 και μέχρι τώρα έχει καταφέρει να πουλήσει 90,000,000 albums παγκοσμίως.

@ Η Janet Jackson ξεκίνησε τη δεκαετία του ‘80 ως μία πολλά υποσχόμενη τραγουδίστρια και μέχρι σήμερα έχει καταφέρει να θεωρείται η δεδομένη pop-funk ντίβα στην ιστορία της μουσικής.

@ Σύμφωνα με το Guinness Book of Records (2007 edition) είναι η Νο.1 καλλιτέχνης στην «αναζήτηση» στο διαδίκτυο.

@ Έχει κερδίσει 5 Grammy Awards.

@ To 1990 κέρδισε το δικό της αστέρι στο Hollywood Walk of Fame.

@ Το 2001 της απονεμήθηκε από το MTV το πρώτο βραβείο ως MTV Icon.

@ To videoclip του «Scream» που τραγούδησε μαζί με τον αδερφό της Michael είναι η πιο ακριβή παραγωγή video-clip με κόστος που ξεπέρασε τα 7,000,000$.

@ Έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να έχει 16 Νο1 στο Billboard charts στην κατηγορία Hot R&B /Hip-Hop Singles και είναι δεύτερη πίσω από την Aretha Franklin
    
@ Για τη νέα της ταινία, για τον αδερφό της και για το πόσο ο θάνατός του την έχει επηρεάσει μίλησε αποκλειστικά στην Oprah. Η διάσημη τραγουδίστρια παίζει στην ταινία του Tyler Perry, Why did I get married too? και, όπως αποκάλυψε στη συνέντευξή της, κάθε φορά που έπρεπε να δείξει κάποιο συναίσθημα λύπης στο φιλμ, σκεφτόταν το χαμό του Michael. Η ταινία γυριζόταν τον περασμένο καλοκαίρι, στην περίοδο μετά το θάνατο του Michael Jackson και ο Perry αναγκάστηκε να αλλάξει το τέλος της, έτσι ώστε να μην υπάρχει σκηνή κηδείας, καθώς η Jackson δεν θα την άντεχε.

@ Η διάσημη τραγουδίστρια αποκάλυψε ότι κατά πάσα πιθανότητα δεν θα ηχογραφήσει κανένα άλλο άλμπουμ. Αντιθέτως, πιστεύει πως ήρθε ο καιρός να εστιάσει την προσοχή της στην υποκριτική και ίσως κυκλοφορήσει μερικά singles στο ενδιάμεσο.

Πηγές
excite.com
musicorb.com
on-this-day.com