Οταν στην ΕΡΤ έπεφταν κεφάλια για ένα λάθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Οταν στην ΕΡΤ έπεφταν κεφάλια για ένα λάθος στους Ολυμπιακούς Αγώνες
Ακολουθήστε μας στο Google news

«Απομακρύνθηκαν ο γενικός διευθυντής Τηλεόρασης και ο διευθυντής Λειτουργίας της ΕΡΤ».

25 Ιουλίου 2021

Αντιγράφουμε από τον «Ριζοσπάστη» της Παρασκευής 13 Αυγούστου 2004 και πάσα ομοιότητα με το σήμερα είναι εντελώς συμπτωματική μια και τώρα απουσιάζει εντελώς η τσίπα. Αλλωστε τότε δεν υπήρχαν Γιαπωνέζοι σκηνοθέτες.

* Το βραχυκύκλωμα «χτύπησε» χτες και την ηγεσία της ΕΡΤ. Την απομάκρυνση του διευθυντή Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Τζώνη Καλημέρη, και του διευθυντή Λειτουργίας Τηλεόρασης της ΕΡΤ, Γιώργου Παπαμώκου, προκάλεσε η 25λεπτη προχτεσινή «μαύρη» οθόνη του ποδοσφαιρικού αγώνα Ελλάδας-Κορέας, με τον οποίο έκανε πρεμιέρα ο μαραθώνιος των Ολυμπιακών μεταδόσεων από την ΕΡΤ.
* Οι παραιτήσεις έγιναν αποδεκτές από τον πρόεδρο της ΕΡΤ, Αγγελο Στάγκο. Ο πρόεδρος της ΕΡΤ είχε υποβάλει και αυτός προχτές το βράδυ την παραίτησή του, η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή από τον υπουργό Επικρατείας.
* Η κυβέρνηση ήδη από την πρώτη στιγμή είχε κάνει σαφές με δήλωση του υπουργού Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλου, ότι με «απόλυτη αυστηρότητα θα εξεταστεί ποιοι ευθύνονται για την τεχνική βλάβη της ΕΤ-1 και θα επιβληθούν κυρώσεις».
* Ο Τζώνη Καλημέρης στην επιστολή παραίτησης προς τον πρόεδρο της ΕΡΤ αλλά και σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε πως η ευθύνη για το προχτεσινό σοβαρότατο τεχνικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη μονάδα κεντρικού ελέγχου της ΕΤ-1 είναι δική του. Στην επιστολή αναφέρει πως είναι «σίγουρος ότι το πρόβλημα ήταν περιστασιακό και δε θα επαναληφθεί κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων».
* Ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θ. Ρουσόπουλος, και χτες έστειλε το «μήνυμα» της κυβέρνησης λέγοντας πως από την «πλευρά της κυβέρνησης θέλουμε να σημειώσουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχθούμε φαινόμενα έλλειψης εγρήγορσης και ολιγωρίας στον κρατικό μηχανισμό». Σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν ο πρόεδρος της ΕΡΤ απομακρυνθεί μετά τους Ολυμπιακούς δήλωσε πως «δεν υπάρχει τέτοια σκέψη».
* Δημοσιεύματα συμπολιτευόμενων αλλά και αντιπολιτευόμενων εφημερίδων, με αφορμή το προχτεσινό μπλακ άουτ της ΕΡΤ, ζητούσαν την κεφαλή επί πίνακι ολόκληρης της ηγεσίας της κρατικής ραδιοτηλεόρασης.
* Το μπλακ άουτ της ΕΡΤ έγινε «εντός των τειχών», δηλαδή σε περιοχές μόνο της Ελλάδας και όχι του εξωτερικού αφού την ευθύνη για το ραδιοτηλεοπτικό σήμα των Ολυμπιακών Αγώνων για όλο τον κόσμο την έχει ο ΑΟΒ (Athens Olympic Broadcasting).