Πρωτοφανές εμπάργκο

Πρωτοφανές εμπάργκο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Δύο χρόνια χωρίς ενημέρωση στους δημοσιογράφους το ΕΣΡ.

26 Ιουλίου 2021

Είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης στα χρόνια που λειτουργεί, στις δεκαετίες. Ποτέ δεν έκοψε την ενημέρωση στους δημοσιογράφους όπως κάνει τα τελευταία δύο χρόνια.

Μέχρι και το 2019 το ΕΣΡ μας ενημέρωνε τακτικά, σε εβδομαδιαία βάση, κάθε Τρίτη. Ήμασταν εκεί κάθε εβδομάδα εκτός από έκτακτες περιπτώσεις.

Εδώ και δύο χρόνια λοιπόν το ΕΣΡ έπαψε να καλεί τους δημοσιογράφους. Το έκαναν το Συμβούλιο άβατο! Από τότε που πέθανε ο Ροδόλφος Μορώνης, από το καλοκαίρι που βγήκε η Νέα Δημοκρατία, κόπηκε μαχαίρι η ενημέρωση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι το έχουμε ζητήσει επανειλημμένως.

Δείτε τι απάντησε το μέλος του ΕΣΡ, ο καθηγητής Γιώργος Πλειός, στο Twitter, όταν ρωτήθηκε σχετικά από χρήστη: «Εξ όσων γνωρίζω, νομίζω ναι δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση των δημοσιογράφων στο αναφερόμενο διάστημα. Η δική μου άποψη είναι σταθερά διαφορετική. Αλλά για απάντηση θα πρέπει να απευθυνθείτε στον Πρόεδρο. Δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω για λογαριασμό του συμβουλίου».