Ο σεξισμός στο στόχαστρο

Ο σεξισμός στο στόχαστρο
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η Pink θέλει να πληρώσει τα πρόστιμα της νορβηγικής ομάδας χάντμπολ γυναικών.

26 Ιουλίου 2021

Το story έχει ως εξής: τα κορίτσια της ομάδας χάντμπολ της Νορβηγίας που συμμετείχε στο European Beach Handball Championships, αποφάσισαν να μην παίξουν με τη συνηθισμένη στολή τους και αντί για μαγιό μπικίνι να φορέσουν σορτσάκι.

Ήταν μία ηχηρή δήλωση αντισεξισμού. Οι παίχτριες της ομάδας τιμωρήθηκαν με 150 ευρώ πρόστιμο η καθεμία.

Η Pink λοιπόν, εντυπωσιασμένη από τη δυναμική αντισεξιστική στάση τους, προσφέρθηκε να πληρώσει η ίδια το πρόστιμο με μία κίνηση υψηλού συμβολισμού. «Είμαι ΠΟΛΥ υπερήφανη για τη νορβηγική ομάδα χάντμπολ και τη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙA ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΥ ΣΕΞΙΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ στολή τους», έγραψε σε tweet της η τραγουδίστρια - τα κεφαλαία γράμματα είναι δικά της. 

 

Το πρόστιμο για τις 10 παίχτριες είναι συνολικά 1.500 ευρώ και η Pink τους είπε πως θα ήταν χαρά της αν το πλήρωνε αυτή για λογαριασμό τους.

Το παράδοξο της υπόθεσης με το χάντμπολ, (τι άθλημα και αυτό, δεν πρέπει να έχουμε παρακολουθήσει ποτέ ούτε λεπτό...) είναι το εξής: ενώ στις γυναίκες είναι υποχρεωτικό το μπικίνι, στους άνδρες επιτρέπεται να φορούν σορτσάκια που φτάνουν έως και λίγο πάνω από το γόνατο.

 

Η διαμαρτυρία των αθλητριών δεν πήγε χαμένη πάντως καθώς ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ δήλωσε ότι σκέφτονται να προχωρήσουν σε αλλαγές σχετικά με τις στολές ώστε να μην υπάρχουν διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο φύλων.