Τρεις σπουδαίες ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο ERTFLIX

Τρεις σπουδαίες ταινίες του Ίνγκμαρ Μπέργκμαν στο ERTFLIX
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ο Μπέργκμαν, ένας από τους κορυφαίους σκηνοθέτες και σεναριογράφους.

09 Αυγούστου 2021

«Άγριες Φράουλες»
1957

Ενα ταξίδι ενδοσκόπησης και αναζήτησης στη σουηδική επαρχία, που παρακολουθεί τον ηλικιωμένο ιατρό Άιζακ Μποργκ να κατευθύνεται με το αυτοκίνητό του προς την πόλη Λουντ, όπου θα τιμηθεί από το παλιό του πανεπιστήμιο για την 50χρονη καριέρα του. Στη διαδρομή, έπειτα και από έναν εφιάλτη που θα τον προβληματίσει, ο γιατρός θα συναντήσει διάφορα πρόσωπα, τα οποία συνειρμικά θα τον φέρουν αντιμέτωπο με τα όνειρα του παρελθόντος και τις μνήμες μιας ζωής που έχει μείνει πίσω.

Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Σιέστρομ, Ίνγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Άντερσον

«Φθινοπωρινή Σονάτα»
1978

Η Ίνγκριντ Μπέργκμαν συναντά τον μεγάλο δημιουργό, στην ταινία όπου ερμήνευσε τον τελευταίο της ρόλο στη μεγάλη οθόνη. Σε ένα σχεδόν «κλειστοφοβικό» σκηνικό, η συνάντηση μίας μάνας και μίας κόρης εξελίσσεται σε μια τρομερή σύγκρουση, μέσα από μια σειρά εξομολογήσεων που ξεχειλίζουν ταυτόχρονα από αγάπη και μίσος.

Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Λιβ Ούλμαν, Λένα Νίμαν

«Φάννυ και Αλέξανδρος»
1982

Η ταινία βραβεύτηκε με Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σκηνογραφίας, ενδυματολογίας και φωτογραφίας. Η Φάννυ και ο Αλέξανδρος, παιδιά μιας οικογένειας θεατρίνων, μεγαλώνουν ευτυχισμένα σε ένα ιδανικό περιβάλλον, μέχρι που η ζωή τους συγκλονίζεται από την απώλεια του πατέρα τους. Μέσα από τα μάτια των δύο αδελφών γνωρίζουμε όχι μόνο την ταραχώδη ζωή της οικογένειάς τους, αλλά και της έντονες μεταβολές και συγκρούσεις της σουηδικής κοινωνίας κατά τα πρώτα χρόνια του 20ού αιώνα.

Πρωταγωνιστούν: Περνίλα Άλβιν, Μπερτίλ Γκουβέ, Ζον Μέλμσε.