«Η αξία μιας συγγνώμης» ή «Συγνώμη χωρίς πολιτική ευθύνη»;

«Η αξία μιας συγγνώμης» ή «Συγνώμη χωρίς πολιτική ευθύνη»;
Ακολουθήστε μας στο Google news

Πώς βλέπουν σήμερα οι εφημερίδες τη συγγνώμη του πρωθυπουργού για την καταστροφή από τις πυρκαγιές.

10 Αυγούστου 2021

 

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ (πάνω): «Με τη συγγνώμη που ζήτησε στη χτεσινή του τηλεοπτική παρουσία απλώς δικαίωσε τη γνωστή ρήση ότι από τότε που βγήκε η συγγνώμη χάθηκε το φιλότιμο. Γιατί τελικά αυτή η συγγνώμη του κ. Μητσοτάκη περιλαμβάνει τους πάντες εκτός από τον ίδιο και το στενό περιβάλλον του που διοικεί τη χώρα με τρόπο απολύτως αυταρχικό αλλά και προκλητικά αναποτελεσματικό».

ΝΕΑ (κάτω): «Σημειώθηκαν παραλείψεις. Υπήρξαν αδυναμίες. Γι' αυτές τις αδυναμίες ο Έλληνας Πρωθυπουργός δεν δίστασε χθες να ζητήσει συγγνώμη. Σε μια περίοδο που κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευθούν τη δικαιολογημένη οργή των πολιτών για τις συνέπειες αυτής της νέας τραγωδίας, η πρωθυπουργική συγγνώμη έχει ιδιαίτερη αξία. Επειδή σε αυτή τη χώρα δεν συνηθίζεται κάτι τέτοιο».

 

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Συγνώμη χωρίς πολιτική ευθύνη. Δεν ακούσαμε, για παράδειγμα, τον κ. πρωθυπουργό χθες να ομιλεί περί "πολιτικής ευθύνης", κάτι που σε τέτοιες περιπτώσεις άλλωστε προκύπτει και εξ αντικειμένου. Αναφέρθηκε γενικά σε ευθύνες, οι οποίες πιθανόν να περιοριστούν στο επιχειρησιακό επίπεδο και "θα αποδοθούν" μελλοντικά. Τις πολιτικές ευθύνες, όμως, ποιος τις έχει;».

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Οι νοοτροπίες και οι συμπεριφορές, που οδήγησαν παλαιότερα σε μεγάλες καταστροφές, είναι ακόμη εδώ. Γενναία αναγνώριση αυτών των παθογενειών συνιστά και η χθεσινή πρωθυπουργική συγγνώμη».

 ΑΥΓΗ: «Για να διαχειριστεί αυτά ακριβώς τα προβλήματα, ο Κ. Μητσοτάκης βγήκε χθες σε άλλο ένα διάγγελμα - κονσέρβα. Και τι είπε;  Ότι το κράτος λειτούργησε υποδειγματικά.  Ότι εναέρια μέσα υπήρχαν, αλλά ο κόσμος δεν το αντιλήφθηκε.  Ότι σε κάθε περίπτωση ζητάει συγγνώμη "για τυχόν αστοχίες", αλλά κατά βάση όλα έχουν γίνει άψογα».