Εξώδικο της Δέσποινας Κουτσούμπα προς το Liberal

Εξώδικο της Δέσποινας Κουτσούμπα προς το Liberal
Ακολουθήστε μας στο Google news

Η πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Αρχαιολόγων περνάει στην αντεπίθεση.

11 Αυγούστου 2021

Σύμφωνα με την Δέσποινα, το liberal.gr ξεπέρασε το όριο και είχαμε παραβίαση της ιδιωτικότητας, δημοσιεύοντας κάποιες αναρτήσεις της από το προσωπικό της προφίλ στο facebook. «Ξεπέρασε όμως κι άλλο ένα όριο, με προτροπές να περάσω πειθαρχικό και να απολυθώ για… αναρτήσεις στο facebook, τις οποίες παραποίησε αρκούντως για να στηρίξει κάτι τέτοιο».

Εστειλε λοιπόν εξώδικο στο liberal.gr και τους ζητάει να κατέβει η δημοσίευση αλλιώς θα κινηθεί δικαστικά εναντίον τους. Το ίδιο θα κάνει και για όσους δεν κατεβάσουν τα screenshot από το ιδιωτικό της προφίλ, «τα οποία παρανόμως δημοσιεύτηκαν από το liberal.gr».

Ιδού και το ιστορικό, όπως περιγράφεται στο εξώδικο της Δέσποινας Κουτσούμπα

 

Η οργή των πολιτών στις πληγείσες περιοχές έχει εκφραστεί με πολλούς τρόπους, ένας από τους οποίους ήταν η υβριστική έκφραση «Μητσοτάκη γαμιέσαι» που χρησιμοποίησαν πλείστοι πληγέντες κάτοικοι σε ζωντανά ειδησεογραφικά ρεπορτάζ της τηλεόρασης. Η φράση αυτή, εν συνεχεία, έγινε hastag στο τουίτερ, αναπαρήχθη από χιλιάδες χρήστες, με αποτέλεσμα να αποτελεί νο 1 hastag στο twitter τις τελευταίες 4 μέρες και ως τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές. Ούτε αυτό μεταδόθηκε ως είδηση από το liberal.gr. 

Ο κατά δήλωσή του δημοσιογράφος, κατ’ επάγγελμα σήμερα Σύμβουλος Επικοινωνίας στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της δημόσιας εταιρείας ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές) ΑΕ κ. Μπάμπης Παπαπαναγιώτου, έκανε μια ανάρτηση με το εξής περιεχόμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: «Κάτι μου λέει, ότι σύντομα, όσοι- «επίσημοι» και τρολ-αβαντάριζαν το άθλιο υβριστικό χάσταγκ την ώρα που καιγόταν η χώρα, θα βρεθούν απολογούμενοι(;) για την έμμεση υποστήριξη κακουργηματικών ενεργειών. Χειρότερο κι από αυτό που ήθελαν να ισοφαρίσουν. Karma is a bitch?».

Η παραπάνω ανάρτηση υπονοεί με σαφήνεια ότι ένα χάσταγκ στο twitter ισοδυναμεί με «κακουργηματική ενέργεια» για την οποία θα βρεθούν «απολογούμενοι» όσοι έκαναν χρήση, επώνυμοι ή ανώνυμοι χρήστες. 

Η απειλητική αυτή ανάρτηση υπέπεσε στην αντίληψή μου στις 7/8/2021 λίγες ώρες αργότερα, οπότε προέβην στην εξής απαντητική ανάρτηση: «Διάβασα κάτι απειλές από τον Μπάμπη Παπαπαναγιωτου, κι ενώ μέχρι τώρα δεν είχα γράψει πουθενά #Μητσοτακη_γαμιεσαι, ειμαι έτοιμη να το κάνω ταπετσαρία, εργοχειρο και τατουάζ...» και συνοδευόταν από χειροποίητο κέντημα, έργο λαϊκής τέχνης με την αναγραφή «Μητσοτάκη κάθαρμα» (παραπομπή στο σύνθημα που φώναζαν οι διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας κατά την περίοδο που έμεινε γνωστή ως Ιουλιανά του 1965 ) και λαϊκά μοτίβα κεντήματος.

Είναι ρητό από την ανάρτησή μου ότι πρόκειται για μια απάντηση στην απειλή που διατυπώθηκε από τον κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου για εισαγγελικές διώξεις σε χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης, απειλή ευθεία κατά της ελευθερίας έκφρασης στα κοινωνικά δίκτυα. Στον κ. Παπαπαναγιώτου απαντώ ότι, αν υπάρξουν τέτοιες απειλές ή τέτοιες διώξεις, θα συσπειρωθούμε όλοι ενάντια σε όποιον τολμήσει να προτείνει τέτοιο χτύπημα στην ελευθερία έκφρασης και στη Δημοκρατία, ακόμη και όσοι-ες ως τότε δεν είχαμε χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο hastag και άρα δεν ήμασταν μέσα στο βεληνεκές των «απειλών» του.

Παραποιώντας εντελώς την ανάρτησή μου, την παρουσιάσατε ως «Yβριστική ανάρτηση κατά του πρωθυπουργού» (τίτλος) και στο περιεχόμενο μεταφέρατε: «Τον δρόμο όσων τις τελευταίες ώρες επιδίδονται σε ύβρεις και ανοίκειες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού ακολούθησε και η Δέσποινα Κουτσούμπα, πρόεδρος του Συλλόγου Αρχαιολόγων».

Η ανάρτηση δεν είχε καμία σχέση με ύβρεις ή ανοίκειες επιθέσεις κατά του πρωθυπουργού, αφού ρητά αφορούσε τον κ. Μπάμπη Παπαπαναγιώτου και όσους απειλούσαν με αντίστοιχο τρόπο πολίτες και χρήστες μέσων κοινωνικής δικτυωσης. Και βέβαια, το εν λόγω hastag διακινούνταν για μέρες ως πρώτο τρεντ στο twitter όχι για κάποιες «ώρες» όπως εσείς γράφετε προσπαθώντας να με στοχοποιήσετε ως «υποκινήτρια» του hastag αυτού, ενώ ήταν ρητό στην ανάρτησή μου (και πολύ εύκολα μπορούσε να το ελέγξει κάποιος) ότι δεν το είχα ως τότε ούτε μετά χρησιμοποιήσει. Παραποιήσατε σκοπίμως τα λεγόμενά μου για να με παρουσιάσετε ως «υβρίστρια» και να παρακινήσετε τους αναγνώστες σας σε πλείστες όσες ανοίκειες εκφράσεις μίσους στο πρόσωπό μου, καθώς και σε προτροπή στην Υπηρεσία μου για πειθαρχικό έλεγχο για εξύβριση.