Το «γύρισε» στο adult pop ρεπερτόριο ο Zeppelin 106.7

Το «γύρισε» στο adult pop ρεπερτόριο ο Zeppelin 106.7
Ακολουθήστε μας στο Google news

Λίγα μόνο 24ωρα κράτησε ως ροκ σταθμός το νέο ραδιοφωνικό εγχείρημα της ΕΡΑ.

02 Σεπτεμβρίου 2021

Πειραματισμοί από τη δημόσια ραδιοφωνία στην αναξιοποίητη, έως τώρα, συχνότητα των 106.7. Πριν καλά καλά κλείσει μια εβδομάδα λειτουργίας, το Zeppelin FM άλλαξε ρεπερτόριο και από το ροκ πήγε στο ποπ-ροκ. Πλέον ανταγωνίζεται ραδιόφωνα όπως ο Easy 97.2 (περισσότερο) και ο Kiss 92.9 (λιγότερο), που παίζουν ξένες mainstream επιτυχίες όλων των δεκαετιών. Παρόλα αυτά το όνομά του, που πλέον ακούγεται και στον αέρα των 106.7, (συνεχίζει να) παραπέμπει σε ροκ σταθμό λόγω των θρυλικών Led Zeppelin, όπως και τα σήματά του. Ιδού ένα δείγμα από τη νέα playlist του.

LP - Lost On You
OMD - Electricity
Lady Gaga & Bradley Cooper - Shallow
Billy Idol - Eyes Without A Face
Robert Palmer & UB40 - I'll Be Your Baby Tonight
Bodyrockers - I Like The Way
Nickelback - When We Stand Together
Sia - California Dreamin'
Joe Cocker - Summer In The City
Patti Smith - Because The Night
Empire Of The Sun - We Are The People
Sinead O' Connor - Nothing Compares 2 U
Robbie Williams - Angels
Amy Winehouse - Back To Black
Phil Collins - Two Hearts
Balthazar - Bunker
Men At Work - Who Can It Be Now

Η μουσική μεταστροφή του Zeppelin 106.7 είχε ξεκινήσει λίγα 24ωρα πριν, καθώς από το microsite του στο ert.gr αφαιρέθηκε η λεζάντα «το νέο ΡΟΚ ραδιόφωνο της ΕΡΤ» και μπήκε μια νέα, πιο γενικής στόχευσης, που λέει «το νέο μουσικό ραδιόφωνο της ΕΡΤ», όπως σας είχαμε πει ΕΔΩ. Επιπλέον, χθες, ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας, ανέβασε κείμενο στο προφίλ του στο Facebook σχετικά με τον νέο ραδιοσταθμό. Μεταξύ άλλων αναφέρεται στο μουσικό στίγμα του Zeppelin 106.7, το κοινό στο οποίο θα στοχεύει και την διαδικασία της υλοποίησης του project, λέγοντας ότι ήταν δική του πρόταση.

Προσδεθείτε, το Zeppelin είναι ήδη στον αέρα!

Ήταν μια παλιά ιδέα η δημιουργία ενός νέου μουσικού ραδιοφώνου στην ΕΡΤ. Ενός ραδιοφώνου που θα παίζει τα τραγούδια που μεγαλώσαμε όσοι έχουμε πατήσει τα άντα και κάποιοι -χωρίς να το πολυκαταλάβουμε- είδαμε «ξαφνικά» τα άντα να γίνονται... ήντα. Αλλά παράλληλα και ενός ραδιοφώνου που θα παίζει και σύγχρονη καλή μουσική, χωρίς τους διαχωρισμούς που επέβαλαν πάντα οι μόδες. Και αυτό γιατί μεγαλώνοντας όλοι συνειδητοποιήσαμε πόσο βλακώδεις ήταν τελικά οι αφορισμοί ανάμεσα στους ροκάδες και τους καρεκλάδες, τους ράπερς και τους χεβυμεταλάδες, τα γκιράπια και τους ντεθάδες και σήμερα τους χιπχοπάδες.

Δεν ξέρω αν είναι μόνον ο χρόνος που όλα τα λειαίνει, αλλά προσωπικά εδώ και αρκετά χρόνια με την ίδια ευχαρίστηση ακούω ένα καλό κομμάτι των Dire Straits και των Duran Duran, του George Michael και των Clash, των Abba και των Green Day, των James και των Bee Gees, των Roxy Music, των Massive Attack και της Dido, της Αmy Winehouse, του Chris Rea, της Cyndi Lauper και της Billy Eilish -η λίστα δεν έχει τέλος.

Μοιράστηκα προ καιρού την ιδέα με τον Διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιώργο Γαμπρίτσο και, βέβαια, με τον διευθυντή των μουσικών ραδιοφώνων της ΕΡΤ Φώτη Απέργη και τον πολύπειρο στη δημιουργία ραδιοφωνικών σταθμών Νίκο Νικολακόπουλο. Τους θύμισα ότι πριν ακόμη από τη γέννηση του Αθήνα 9,84 το 1987, στην ΕΡΤ πρωτοακούσαμε όλα τα ποπ και ροκ τραγούδια της εφηβίας μας.

Από τον μοναδικό Γιάννη Πετρίδη και το «από τις 4 στις 5» που συνεχίζεται και σήμερα έχοντας σπάσει κάθε ρεκόρ μακροημέρευσης μιας εκπομπής και από όλους τους μουσικούς παραγωγούς που μετέπειτα συνέχισαν στην ιδιωτική ραδιοφωνία ή άλλαξαν διαδρομή. Τον Άκη Έβενη, τον Ηλία Ξυνόπουλο, τον Ιωσήφ Αβράμογλου, τον Γιάννη Έξαρχο, τον Λάκη Παπαδόπουλο τον αξέχαστο Θόδωρο Σαραντή και τον Γιάννη Κουτουβό που δεν είναι πια μαζί μας και τόσους άλλους που ζητώ συγγνώμη που ξεχνώ.

Σε κάθε περίπτωση μού φαινόταν παράδοξο ότι εδώ και πολλά χρόνια η καλή ποπ και ροκ μουσική που μάθαμε να ακούμε μέσω της ΕΡΤ δεν είχε αποκτήσει ποτέ ένα ενιαίο ραδιοφωνικό σπίτι, αλλά και γενικότερα ότι δεν υπάρχει σήμερα ένας σταθμός στην μπάντα των FM που να παντρεύει αρμονικά όλα τα είδη της ξένης μουσικής και όλες τις δεκαετίες, χωρίς αφορισμούς και -κυρίως- χωρίς να μεταδίδει με εκνευριστική επανάληψη κάποια συγκεκριμένα.

Μην τα πολυλογώ η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου μουσικού σταθμού στην ΕΡΤ -μετά την επιτυχία του Kosmos πριν από 20 χρόνια- όχι μόνο αγκαλιάστηκε από όλους, αλλά ο Νίκος Νικολακόπουλος ανέλαβε εν ριπή οφθαλμού να φτιάξει ένα τεράστιο κατάλογο με τα τραγούδια των καλύτερων μας χρόνων, όπως και των σύγχρονων που δείχνουν το μέλλον, ενώ ο Φώτης Απέργης, χωρίς να το πολυσυνειδητοποιήσει, έγινε ο νονός βαφτίζοντας ήδη το νέο μας ραδιόφωνο.

Το όνομά του, Zeppelin, έχει ήδη βγει δοκιμαστικά στον αέρα και μπορείτε να τον ακούσετε, όπου κι αν βρίσκεστε από το διαδίκτυο, από τις τηλεοράσεις σας, αλλά και από τους 106,7 FM στην Αττική.

Όπως έλεγαν και τότε οι παραγωγοί της ΕΡΤ «καλή μας ακρόαση» και εννοείται ότι κάθε μουσική πρόταση είναι ευπρόσδεκτη.