Εξαγορές καναλιών και συνδρομητικών πλατφορμών στην Ευρώπη από τον όμιλο Antenna

Εξαγορές καναλιών και συνδρομητικών πλατφορμών στην Ευρώπη από τον όμιλο Antenna
Ακολουθήστε μας στο Google news

Ισχυροποιείται εκ νέου το media group του Θοδωρή Κυριακού.

01 Οκτωβρίου 2021

Λίγο μετά την ανακοίνωση, από την πλευρά του, ότι χρηματοδότησε μαζί με άλλους ομίλους την μητρική εταιρεία του Vice, το Antenna Group έκανε γνωστή μια ακόμη μεγάλη επένδυσή του που στοχεύει στην αγορά της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης. Στην σχετική του ανακοίνωση ο όμιλος του Θοδωρή Κυριακού κάνει λόγο για εξαγορά 22 καναλιών και 2 συνδρομητικών πλατφορμών από την Sony Pictures Entertainment, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε 12 χώρες. Την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Βουλγαρία, τη Σλοβακία, την Κροατία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Βοσνία Ερζεγοβίνη, την Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο.

Η συμφωνία αφορά τα συνδρομητικά κανάλια και τις on demand υπηρεσίες των AXN, Sony και Viasat, που καλύπτουν έναν πληθυσμό της τάξεως των 100 εκατομμυρίων κατοίκων, και προβάλλουν παραγωγές από μεγάλα studio όπως η Sony Pictures Entertainment, το CBS, η Warner Bros, το NBC Universal, η Disney, και η eOne. Όπως αναφέρει το Antenna Group, το πρόγραμμα των καναλιών θα εμπλουτιστεί με ειδησεογραφικές και ψυχαγωγικές εκπομπές, ενώ εξετάζονται και άλλες εξαγορές εταιρειών παραγωγής περιεχομένου στην περιοχή.

«Καθώς ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ συνεχίζει να επενδύει στα media και σε περιεχόμενο παγκοσμίως, η περιοχή της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης παραμένει σημαντική για εμάς. Έχουμε επενδύσει σε αυτή την περιοχή για πάνω από 20 χρόνια, στοχεύοντας να προσφέρουμε την καλύτερη ψυχαγωγία και αξιόπιστη ενημέρωση στο κοινό της κάθε χώρας. Η επένδυση αυτή αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ενώ ξεκλειδώνει ευκαιρίες περαιτέρω ανάπτυξης σε αυτές τις αγορές», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Θοδωρής Κυριακού.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που καλωσορίζω στον Όμιλο ΑΝΤΕΝΝΑ την ομάδα της Sony Network στη Βαρσοβία, στη Βουδαπέστη και το Βουκουρέστι. Μαζί θα ενισχύσουμε την προσπάθειά μας για να ψυχαγωγήσουμε όλους εκείνους που εμπιστεύονται το AXN και το Viasat, και έτσι θα επιβεβαιώσουμε τη θέση μας ως ο αγαπημένος συνεργάτης της τηλεόρασης, αλλά και των διαφημιζόμενων που μοιράζονται το όραμά μας για ανάπτυξη της αγοράς της τηλεόρασης στην κεντρική και ανατολική Ευρώπη», συμπλήρωσε ο CEO Pay TV του ομίλου Antenna, Adam Theiler.