Το «παιχνίδι του εγκλωβισμού» στην «Αφύλαχτη Διάβαση»

Το «παιχνίδι του εγκλωβισμού» στην «Αφύλαχτη Διάβαση»
Ακολουθήστε μας στο Google news

Επιστρέφει σε νέα ημέρα, νέα ώρα και με διαφορετικό περιεχόμενο η εκπομπή του Θωμά Σίδερη.

21 Οκτωβρίου 2021

Ανανεωμένη σε πολλά επίπεδα επανέρχεται στο Πρώτο Πρόγραμμα 105.8 η «Αφύλαχτη Διάβαση». Η σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ του Θωμά Σίδερη μετακινείται ξανά στο Σαββατιάτικο πρόγραμμα του ενημερωτικού σταθμού της ΕΡΑ, και θα μεταδίδεται από τις 13.00 έως τις 14.00. Επιπλέον αλλάζει και περιεχόμενο, καθώς στο εξής θα εστιάζει σε κοινωνικά θέματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το πρώτο επεισόδιο της «Αφύλαχτης Διάβασης» για τη νέα σεζόν, το ερχόμενο Σάββατο, είναι αφιερωμένο στο «παιχνίδι του εγκλωβισμού». Εκεί ερμηνεύονται κοινωνικά στερεότυπα, κοινωνικά δίκτυα, κοινωνικά αδιέξοδα και κοινωνικές και οικονομικές συμβάσεις στα οποία είναι παγιδευμένοι οι πολίτες, με αφορμή την προβολή του «Squid Game» που κάνει «θραύση» διεθνώς. «Ένα παιχνίδι στο όριο της ζωής και του θανάτου και, παράλληλα, ένα κοινωνικό πείραμα για την ανίχνευση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, εκεί όπου η ατομικότητα αποτελεί τον υπέρτατη κοινωνική συνθήκη», όπως σημειώνει η δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Στην εκπομπή του Θωμά Σίδερη μιλούν δύο δημοσιογράφοι της Εφημερίδας των Συντακτών, ο (δικός μας) Δημήτρης Κανελλόπουλος και η Ναταλί Χατζηαντωνίου, ο νομικός Μάριος Μαρινάκος, ο ψυχολόγος Σταύρος Γρανούζης, ο κοινωνιολόγος Παναγής Παναγιωτόπουλος, ο καθηγητής του Korea Soongsil Cyber University και κριτικός κινηματογράφου, Jason Bechervaise, και πωλητές και αγοραστές του μπισκότου «νταλγκόνα», που έγινε διάσημο λόγω της σειράς.